Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós, Balogh Levente
2018. június 26. kedd, 19:05
A két legesélyesebbnek tartott csapat nem bízott semmit a véletlenre.

A nap semmije: a dán–francia. Lement 37 meccs a vébén anélkül, hogy gól nélküli döntetlen született volna, aztán jött egy olyan meccs, ahol a 0-0 mindkét csapatnak tökéletesen megfelelt, pláne miután Peru megszerezte a vezetést.

A Luzsnyiki-stadion 78 ezer nézője kórusban unatkozott, majd kórusban fütyült, de a pályán ez senkit sem érdekelt, a felek békés focizgatással, kéz a kézben sétáltak be a nyolcaddöntőbe.

A csoport legrégebb óta várt gólja: Carillo nyitó találata az ausszik ellen. Nem csupán a perui játékos várt rá, hanem egy egész ország. És nem csupán a vébé kezdete óta, hanem 36 éve, amióta a dél-amerikai ország utoljára világbajnokságon járt.

 

 

A csoport mázlista lesipuskása: Guerrero – a vébé-szerepléstől eredetileg drogozás miatt eltiltott, majd aztán mégis odaengedett veterán perui csatár egy védő lábán megpattanó labdát vágott a tizenhatoson belül úgy be a hosszúba, hogy lövése a saját védője lábán is megpattant, így a kapus tehetetlen volt.

A csoport pechvogelei: Az ausztrálok. Végigtámadták a meccset, egy csomó helyzetet kialakítottak – aztán végül mégis a peruiak örülhettek annak, hogy nem ők lettek a csoportutolsók.

A csoport Pandacsöki Boborjánja: A perui válogatott szövetségi kapitánya, Ricardo Gareca. De most komolyan: az Inkák mestere tisztára úgy néz ki, mint a L'art pour l'art társulat abszurd jeleneteiben Dolák-Saly Róbert által megformált, kissé debil karakter. Ami persze a szakmai érdemeiből semmit sem von le.

C-csoport, 3. forduló: DÁNIA–FRANCIAORSZÁG 0-0
Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger-Larsen – Delaney (Lerager, 90+2.), M. Jörgensen – Braithwaite, Eriksen, Sisto (Fischer, 60.) – Cornelius (Dolberg, 75.).
Franciaország: Mandanda – Sidibé, Varane, Kimpembe, L. Hernández (Mendy, 50.) – Kanté, N'Zonzi – Dembélé (Mbappé, 78.), Griezmann (Fekir, 68.), Lemar – Giroud.

 

AUSZTRÁLIA–PERU 0-2
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine, 72.), Kruse (Arzani, 58.) – Juric (Cahill, 53.).
Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, Santamaría, Trauco – Tapia (Hurtado, 63.), Yotún (Aquino, 46.) – Carrillo (Cartagena, 79.), Cueva, Flores – Guerrero.
Gólszerzők: Carillo (18.), Guerrero (50.)

 

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 7 pont, 2. Dánia 5, 3. Peru 3. 4. Ausztrália 1.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27124
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.