Tragédia
Jean St'Ay
2018. június 25. hétfő, 11:06
Ezúttal, szerencsére, halálos áldozat nem volt.

A baleset vasárnap történt, a magyarországi 42-es főúton, Berettyóújfalu és Mezőpeterd között, a román határ közelében.

Egy román rendszámú kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között átment a szembejövő sávra, ahol egy szlovák rendszámú személygépkocsival ütközött frontálisan. Egy másik román rendszámú személygépkocsi belerohant a már összeütközött járművekbe.

A magyar rendőrség jelentése szerint összesen tíz személy sérült meg a baleset során. Halálos áldozat szerencsére nem volt.

A román külügy is tájékozódott az ügyben. A minisztériumi közlemény szerint a súlyos baleset nyolc sérültje román állampolgárságú. Hatan közülük helyszíni ellátásban részesültek, másik két személyt viszont súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak.

Ez a baleset rövid időn belül a második, amely Magyarországon történik, román állampolgárok a szenvedő alanyai, és akár halálos tragédiába is torkollhatott volna. A májusi, hét halálos áldozatot követelő balesetről itt számoltunk be.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27097
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.