Fotó: Cluj Pride
Büszkén Kínában
szabot
2018. június 23. szombat, 13:28
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Kolozsvár vezetése nem fogadta Köln alpolgármesterét, Andreas Woltert és az általa vezetett delegációt – nyomatékosította ma az alpolgármester egy hirtelen összehívott sajtótájékoztatón. Azt napokkal korábban beharangozták a szervezők, hogy Köln alpolgármestere is felvonul a Kolozsvár Pride-on.
 
Köln évtizedek óta Kolozsvár testvérvárosa, azé a Kolozsváré, amelynek multikulturalitását Emil Boc nem győzi elégszer hangoztatni. Andreas Woltert a kolozsvári melegfelvonulást szervezők hívták meg ide, az alpolgármester pedig hónapokkal ezelőtt jelezte a kolozsvári városvezetésnek, hogy többedmagával idelátogat, tehát delegáció érkezik Kölnből.
 
Emil Boc polgármester és csapata egész májusban egy szót sem válaszolt neki, végül június 13-án válaszoltak röviden a kölni alpolgármesternek, hogy sajnálják, de nem tudják fogadni, mert az egész kolozsvári városvezetés Kínában tartózkodik.
 
Kolozsvár városvezetése eddig csak öngólokat bírt rúgni meleg témában. Se tavaly, se idén nem engedélyezte, hogy a Pride a központban kapjon helyet, miközben a melegek köztéri megjelenésétől sikítófrászt kapó Noua Dreapta tavaly és idén is megkapta a Bocskai teret, hogy hangoztassa, egy család csak egy nőből és egy férfiból állhat. Mindeközben Emil Boc-nak egyzerűen nincs olyan nyilvános szereplése, ahol ne hangsúlyozná folyamatosan, Kolozsvár mennyire nyitott, befogadó és toleráns város.
 
A kolozsvári melegfelvonulás szervezői 11 útvonal-javaslatot nyújtottak be három, egymást követő hétvégére is, a polgármesteri hivatal mindegyiket elutasította köztéri munkálatokra hivatkozva. Az előző hétvégén nem tapasztaltunk olyan köztéri munkálatokat a központban, amely akadályozta volna a felvonulást, ezen a héten pedig minden este zavartalanul vonult fel többezer ember, aki a büntetőeljárási törvény módosítása ellen tiltakozott.
 
A Kolozsvári Pride ma délután ötkor indul a Horia Demian sportcsarnoktól, és a Szamos-partot fogja bejárni a Garibaldi híd és a Napoca szálló előtti híd között. Előtte, délután fél négytől a Főtérről fog együtt sétálni pár civil, aki úgy döntött, megnézi magának a központi menetelést ma esetleg akadályozó munkálatokat.
 
A fenti fotón balról jobbra: Andra Camelia Cordos, a kolozsvári melegfelvonulást szervező Pride Romania és Go Free egyesületektől, Ruth Borgfjord szervező, a Les Sisterhood Cluj tagja, Andreas Wolter, Köln alpolgármestere és Stefanie Schmidt a Németországi Leszbikusok és Melegek Szövetségi Egyesületétől.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27082
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.