Fotó: Cluj Pride
Büszkén Kínában
szabot
2018. június 23. szombat, 13:28
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Kolozsvár vezetése nem fogadta Köln alpolgármesterét, Andreas Woltert és az általa vezetett delegációt – nyomatékosította ma az alpolgármester egy hirtelen összehívott sajtótájékoztatón. Azt napokkal korábban beharangozták a szervezők, hogy Köln alpolgármestere is felvonul a Kolozsvár Pride-on.
 
Köln évtizedek óta Kolozsvár testvérvárosa, azé a Kolozsváré, amelynek multikulturalitását Emil Boc nem győzi elégszer hangoztatni. Andreas Woltert a kolozsvári melegfelvonulást szervezők hívták meg ide, az alpolgármester pedig hónapokkal ezelőtt jelezte a kolozsvári városvezetésnek, hogy többedmagával idelátogat, tehát delegáció érkezik Kölnből.
 
Emil Boc polgármester és csapata egész májusban egy szót sem válaszolt neki, végül június 13-án válaszoltak röviden a kölni alpolgármesternek, hogy sajnálják, de nem tudják fogadni, mert az egész kolozsvári városvezetés Kínában tartózkodik.
 
Kolozsvár városvezetése eddig csak öngólokat bírt rúgni meleg témában. Se tavaly, se idén nem engedélyezte, hogy a Pride a központban kapjon helyet, miközben a melegek köztéri megjelenésétől sikítófrászt kapó Noua Dreapta tavaly és idén is megkapta a Bocskai teret, hogy hangoztassa, egy család csak egy nőből és egy férfiból állhat. Mindeközben Emil Boc-nak egyzerűen nincs olyan nyilvános szereplése, ahol ne hangsúlyozná folyamatosan, Kolozsvár mennyire nyitott, befogadó és toleráns város.
 
A kolozsvári melegfelvonulás szervezői 11 útvonal-javaslatot nyújtottak be három, egymást követő hétvégére is, a polgármesteri hivatal mindegyiket elutasította köztéri munkálatokra hivatkozva. Az előző hétvégén nem tapasztaltunk olyan köztéri munkálatokat a központban, amely akadályozta volna a felvonulást, ezen a héten pedig minden este zavartalanul vonult fel többezer ember, aki a büntetőeljárási törvény módosítása ellen tiltakozott.
 
A Kolozsvári Pride ma délután ötkor indul a Horia Demian sportcsarnoktól, és a Szamos-partot fogja bejárni a Garibaldi híd és a Napoca szálló előtti híd között. Előtte, délután fél négytől a Főtérről fog együtt sétálni pár civil, aki úgy döntött, megnézi magának a központi menetelést ma esetleg akadályozó munkálatokat.
 
A fenti fotón balról jobbra: Andra Camelia Cordos, a kolozsvári melegfelvonulást szervező Pride Romania és Go Free egyesületektől, Ruth Borgfjord szervező, a Les Sisterhood Cluj tagja, Andreas Wolter, Köln alpolgármestere és Stefanie Schmidt a Németországi Leszbikusok és Melegek Szövetségi Egyesületétől.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27082
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.
A képviselő kapuja és garázsajtója bánta a parlamenti fügét. De rájár a rúd a #rezist mozgalomra is.
Egy román származású holland írónő ásta elő egy névtelen levél nyomán. Mégsem égették el a zsákmányt?
Az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspökének gyászszertartását a Farkas utcai református templomban tartották.
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A vallásügyi államtitkárság adataiból kiderül, az elmúlt harminc évben mennyi közpénz ment az egyházaknak. Sok.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.