Foci-vb, tizedik nap: Túlélés német módra

A félidőben még kiesésre álló címvédő a vb eddigi legjobb meccsén fordítani tudott a svédek ellen. Tunézia esélyei gólzáporos meccsen szálltak el, Dél-Korea túl későn lőtt gólt.
Hirdetés

A meccs axiómája: Gary Lineker. Ismét beigazolódott a legendás angol csatár mondása, hogy a végén mindig a németek nyernek. Ráadásul most nem is 22, hanem csak 21 játékos volt a pályán, de emberhátrányban is konokul mentek előre a győztes gólért, tudva, hogy döntetlen esetén ki lesznek szolgáltatva a svéd–mexikói meccs eredményének.

A meccs hidegvérűje: Toni Kroos. A 95. percben, szabadrúgásból lőtt győztes gólt, kihasználva az utolsó esélyét.

A vb videobíró-ellenes bírója: Szymon Marciniak. A lengyel játékvezető már az argentin – izlandi meccsen is mellőzte a 11-es gyanús esetek visszanézését, és most is elmulasztott büntetőt ítélni a svédeknek, Toivonen fellökése után.

F-csoport, 2. forduló: NÉMETORSZÁG–SVÉDORSZÁG 2-1
Németország: Neuer – Kimmich, Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – Reus, Draxler (Gomez, 46.), Müller – Werner: 
Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (Thelin, 90.), Toivonen (Guidetti, 78.). 
Gólszerzők: Reus (48.), Kroos (90+5.), illetve Toivonen (32.)
Kiállítva: Boateng (82,)
A csoport állása: 1. Mexikó 6 pont, 2. Svédország és Németország 3-3 (2-2), 4. Dél-Korea 0.

Mexikó is közel a továbbjutáshoz

A meccs rekordere: Javier Hernandez „Chicharito”. Ötvenedik gólját lőtte a válogatottban, egy tipikus mexikói kontratámadás végén.

A meccs legkitartóbb játékosa: Szon Hung-min. A koreaiak legnagyobb sztárja kilencszer próbálkozott kapuralövéssel a meccsen, amíg végül a ráadáspercekben bebombázta csapata becsületgólját.

 

 

F-csoport, 2. forduló: DÉL-KOREA–MEXIKÓ 1-2
Dél-Korea: Cso Hjun-vu – Li Jong, Kim Min-vu (Hong Csul, 84.), Kim Jung-gvon, Dzsang Hjun-szu – Dzsu Sze-dzsong (Li Szung-vu, 64.), Ki Szung-jung – Mun Szon-min (Dzsung Vu-jung, 77.), Li Dzse-szung, Hvang Hi-csan – Szon Hung-min. 
Mexikó: Ochoa – Moreno, Álvarez, Gallardo, Salcedo – Herrera, Guardado (Marquey, 68.) – Layún, Vela (G. Dos Santos, 77.), Lozano (Corona, 71.) – Chicharito.
Gólszerzők: Szon Hung-min (90+3.), illetve Vela (26., 11-esből), Chicharito (66.)

Belgium az ötödik továbbjutó

Hirdetés

A nap gólgyárosa: Romelu Lukaku. A belgák centere egyrészt befogta Cristiano Ronaldót a góllövőslista élén, másrészt 1986 óta ő az első játékos, aki két egymást követő világbajnoki meccsen duplázni tudott. Utoljára ez Diego Maradonának sikerült, „Isten keze” segítségével Anglia, majd pont Belgium ellen.

A nap pazarlója: Michy Batsuayi. Egy padlón levő csapat ellen állhatott be csereként, de öt perc alatt három ordító helyzetet hagyott ki a kapu torkából. A felsőlécre küldött bombája legalább látványos volt. A végén csak belőtte.

A vb legnagyobb pechszériája: Tunézia. Anglia ellen a kezdőkapus, Muez Hasszen dőlt ki alig negyedóra után, most mindkét középhátvédjüket hordágyon vitték le már az első félidőben.

 

 

G-csoport, 2. forduló: BELGIUM–TUNÉZIA 5-2
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco – Mertens (Tielemans, 86.), Lukaku (Fellaini, 59.), E. Hazard (Batshuayi, 68.).
Tunézia: Ben Musztafa – Meriah, Bronn (Naggez, 24.), Sz. Ben Jusszef (Ben Aluan, 41.), Maalul – Szkiri, Szasszi (Szliti, 59.), Kaui, – F. Ben Jusszef, Kazri, Badri.
Gólszerzők: E. Hazard (6., 51. – az elsőt 11-esből), Lukaku (16., 45+3.), Batshuayi (90.), illetve Bronn (18.), Kazri (90+3.)
 

Hirdetés