Elázott, majd megszáradt a Noua Dreaptă Kolozsváron

A Bocskai-téren gyűtek össze mintegy kéttucatnyian azért, nehogy a melegek összeházasodjanak.
Hirdetés
Jégesőben kezdődött, esőben folytatódott, majd napsütésben zárult szombat délben a Noua Dreaptă szélsőjobboldali szervezet kolozsvári tüntetése, amelyen mintegy kéttucatnyi személy féltette a hagyományos családot a melegházasságtól. 
 
A fiúk kemények, a jégesőben is kitartottak, ahogy látszik a Știri de Cluj felvételén, hisz korábban megígérték, ahányszor nyilvánosan, köztéren megjelenhetnek a melegek (ma van a Kolozsvár Pride is), annyiszor vonulnak ők is utcára:
 
 
A Noua Dreaptás zászlókkal, ortodox ikonokkal és népszavazást követelő molinóval az Avram Iancu szobor tövében megjelent kis csoport kifogásolta, hogy a homoszexualitás egyre inkább elfogadott a civil társadalomban, a közintézményekben, a közéletben, és őket, akik ezt nem fogadják el, intoleránsnak és fasisztának nevezik.
 
Továbbra is kiállnak a népszavazás mellett, amellyel úgy szeretnék módosítani az alkotmányt, hogy annak szövege szerint a család ne két házastárs, hanem egy férfi és egy nő házasságán alapuljon. Úgy vélik, ez az alkotmánymódosítás a közügyek Hamupipőkéjévé vált, senki nem akarja már igazán támogatni. 
 
 
Szégyellje magát, szólították fel Klaus Iohannis államfőt, amiért nem akarja kiírni a népszavazást, és vallási szélsőségesnek nevezte azokat, akik ezt támogatják, és szégyellje magát szerintük Liviu Dragnea is, mert támogatná a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát.
 
Mire kisütött a nap, újabb tucatnyian csatlakoztak a csoporthoz, és megjött a skandálós kedvük is: Család, Becsület, Haza!, majd abban a boldog tudatban, hogy Romániában ők alkotják a többséget, berekesztették a megmozdulást.

Hirdetés