Focivébé, nyolcadik nap: Argentínát agyonverték a horvátok

Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
Hirdetés
Jól nézzék meg a fenti képen Lionel Messit, mert esélyes, hogy a csoportkörök után már nem fogjuk látni. Argentína összeomlott, gáláztak a horvátok a nap utolsó, gólokban viszont elsőszámú meccsén. 
 
Miért sírhat Argentína? Mert elfelejtette, hogy a futball csapatjáték, és egy évtizeden keresztül mindent alárendelt egyetlen játékosnak. Messi korszakos zseni, de nem Messiás.
 
A vébé legnagyobb lúzerei: az argentin szövetségi kapitányok. Ők vannak a legtöbben ezen a vébén, szám szerint öten, de eddig kilenc meccsen egy Izand elleni döntetlen és nyolc vereség a mérlegük. Hector Cúper (Egyiptom), Juan Antonio Pizzi (Szaúd-Arábia) és Ricardo Garceca (Peru) már ki is esett, José Pekerman (Kolumbia) és Jorge Sampaoli (Argentína) még reménykedhet.
 
 
A meccs bohóca: Willy Caballero. A megsemmisülés szakadékába a Chelsea cserekapusa lökte a döcögő argentin szekeret, amikor gólpasszt adott Ante Rebicsnek.
 
A meccs embere: Luka Modrić. Így focizik egy modern tízes, a bombagólja csak hab volt a tortán. 
 
 
D-csoport, 2. forduló: ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 0-3
Argentína: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (Pavón, 56.), Mascherano, Pérez (Dybala, 68.), Acuna – Messi, Agüero (Higuaín, 54.), Meza.
Horvátország: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Brozović  – Rebić (Kramarić, 57.), Modrić, Perišić (Kovaćić, 82.) – Mandžukić (Corluka, 90+2.).
Gólszerzők: Rebić (53.), Modrić (80.), Rakitić (90+1.)
 

Peru hősiesen búcsúzik

A világbajnokság tizedik egygólos meccse után Franciaország nyolcaddöntős, Peru kiesett. 
 
A meccs továbbjutója: Franciaország. Az első sztárcsapat, amely bejut a legjobb 16 közé. Mélyen saját tudása alatt játszik, a vezetés megszerzése után nem is nagyon hajt a második gólra, de így is nyert kettőből kettőt.
 
A meccs Marokkója: Peru. Bátran és szépen támad a nála erősebb csapatok ellen is, csak éppen képtelen gólt lőni. Két meccs, 28 lövés, nulla gól, nulla pont. Mehet haza.  
 
A meccs századosa: Hugo Lloris. A franciák kapusa és kapitánya most szerepelt századik alkalommal a válogatottban. A másik hat francia játékos, aki átlépte ezt a határt, mind világbajnok: Lilian Thuram (142), Thierry Henry (123), Marcel Desailly (116), Zinedine Zidane (108), Patrick Vieira (107) és a jelenlegi szövetségi kapitány, Didier Deschamps (103).
 
A gólt viszont minden idők legfiatalabb  francia válogatott játékosa, Mbappé lőtte:
 
 
 
C-csoport, 2. forduló: FRANCIAORSZÁG–PERU 1-0
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Kanté, Pogba (Nzonzi, 89.) – Mbappé (Dembélé, 75.), Griezmann (Fekir, 80.), Matuidi – Giroud. 
Peru: Gallese – Advíncula, A. Rodríguez (Santamaria, 46.), C. Ramos, Trauco – Aquino, Yotún (Farfán, 46.) – Carrillo, Cueva (Ruidiaz, 82.), E. Flores – Guerrero. 
Gólszerző: Mbappé (34.)
A csoport állása: 1. Franciaország 6 pont, 2. Dánia 4, 3. Ausztrália 1, 4. Peru 0
 

A videóbíró döntött: döntetlen lett

Nem bírt egymással Dánia és Ausztrália.
 
Kinek igazságos a döntetlen? Mert a spanyol–portugál mellett a vébé talán legkiegyensúlyozottabb meccse volt a Dánia–Ausztrália: két, hasonló stílusban és felfogásban játszó csapat, amely egyaránt a győzelemre hajtott. A dánok alig nyolc perc után lőttek hatalmas gólt egy cseles passzból:
 
 
Szigorúan a statisztika alapján hajszállal jobb volt Ausztrália (53 százalékos labdabirtolás, 5-5 kaput eltaláló lövés), de Kasper Schmeichel jó eséllyel van versenyben a legjobb kapusnak járó Aranykesztyű-díjért.
     
A vébé legönveszélyesebb focistája: Yussuf Yurary Poulsen. A dánok szélsője ugyan győztes gólt lőtt Peru ellen, viszont mindkét meccsén összehozott egy-egy 11-est az ellenfélnek. Cuevával ellentétben Jedinak most belőtte. 
 
 
Csapattársai szerencséjére két sárgalapja miatt nem játszhat a franciák ellen a csoportkör utolsó fordulójában.   
 
C-csoport, 2. forduló: DÁNIA–AUSZTRÁLIA 1-1
Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger-Larsen – Delaney, Schöne – Poulsen (Braithwaite, 59.), Eriksen, Sisto – N. Jörgensen (Cornelius, 68.).  
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Kedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine,82.), Kruse (Arzani, 68.) – Nabbout (Juric, 75.). 
Gólszerzők: Eriksen (7.), illetve Jedinak (38., 11-esből)
 
Csak két bekezdésnyi ideje van egy-egy vébémeccsre? Kövesse Góleső érzés sorozatunkat: tömör és plasztikus meccskommentárok a legfontosabb gólokkal.

Hirdetés