A kép forrása a FIFA hivatalos Facebook-oldala
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 20. szerda, 17:34
A vébé talán legegyoldalúbb meccsén Spanyolország csak egy szerencsés góllal törte fel az iráni bunkerfocit.
Nem ma haltunk le az izgalomtól az oroszországi focivébén, az már biztos: az utolsó mérkőzésen is Spanyolország csak egyetlen gólt lőtt a nem épp futballnagyhatalom Iránnak.
 
A meccs Inzaghija: Diego Costa. A meccs egyetlen góljához nem sok köze volt a szerzőjének, egy menteni próbáló iráni védő rúgta rá a labdát, úgy pattant a hálóba.
 
 
A meccs Dugovics Titusza: Ramin Rezaeian. A foggal-körömmel védekező irániak közül is kiemelkedett a jobbhátvéd, amikor a gólvonalon keresztbe fekve, a hátával akadályozta meg a második spanyol találatot.
 
A meccs Nobel-békedíjasa: Andres Cunha. Az uruguayi bíró mindössze két sárgalappal honorálta az egyenlő megoszlásban 28 szabálytalansággal tarkított, olykor kifejezetten durva játékot.
 
B-csoport, 2. forduló: IRÁN–SPANYOLORSZÁG 0-1
Irán: Beiranvand – Rezaeian, Hosszejni, Puraligandzsi, Hadzsszafi (Mohammadi, 69.) – Ezatolahi, Ebrahimi – Anszarifard (Dzsahsanbahs, 74.), Taremi, Amiri (Goddosz, 86.) – Azmun. 
Spanyolország: De Gea – Carvajal, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Iniesta (Koke, 71.) – D. Silva, Isco, Lucas Vázquez (Asensio, 79.) – Diego Costa (Rodrigo Moreno, 89.).
Gólszerző: Diego Costa (54.)
A csoport állása: 1. Portugália és Spanyolország 4 pont (4-3), 3. Irán 3, 4. Marokkó 0.
 

A minimalista Uruguay már nyolcaddöntős

Uruguay nemcsak saját, hanem Oroszország továbbjutását is bebiztosította Szaúd-Arábia legyőzésével.
 
A nap lyukaskezűje: Mohamed al-Ovaisz. Az oroszok ellen ötöt kapó Abdullah al-Majuf helyett állhatott a szaúdi kapuba, megúszta eggyel, de az a lelkén szárad: aláfutott egy szögletnek, könnyű gólt ajándékozva Suareznek.
 
 
A nap minimalistái: Uruguay teljes csapata. Az első gól után hagyták focizni az ázsiai csapatot, csak arra vigyáztak, nehogy gólt kapjanak.
 
A-csoport, 2. forduló: URUGUAY–SZAÚD-ARÁBIA 1-0
Uruguay: Muslera – Varela, Godín, Giménez, Cáceres – C. Sánchez  (Nandez, 82.), Bentancur, Vecino (Torreira, 59.), C. Rodríguez (Laxalt, 59.) – Suárez, Cavani.
Szaúd-Arábia: al-Ovaisz – al-Sahrani, al-Bulaihi, Oszama Havszavi, al-Breik – al-Davszari, al-Dzsasszim (al-Mokvahvi, 44.), Otajf, al-Faradzs, Bahebri (Kanno, 75.)– al-Muvallad (al-Szahlavi, 78.).
Gólszerző: Suarez (23.)
A csoport állása: 1. Oroszország 6 pont (8-1), 2. Uruguay 6 (2-0), 3. Egyiptom 0 (1-4), 4. Szaúd-Arábia 0 (0-6).
 
 

Marokkó hazalőtte magát

Két 1-0-s vereséggel Marokkó az első csapat, amely biztosan hazamegy a csoportkör végén. 
 
A meccs trónfosztója: Cristiano Ronaldo. Öt nappal ezelőtt még Puskás Ferenc volt a válogatott meccseken legtöbb gólt szerző európai futballista, 84 találattal. CR7 pénteken egy mesterhármasal egyenlített, most pedig egy csukafejessel át is vette a vezetést. Már csak az a kérdés, mikor éri el a százat.
 
A világbajnokság pazarlói: a marokkói focisták. Irán ellen 13, Portugália ellen 16 lövés sem volt  elég nekik a gólszerzéshez, pedig mindkét meccset végigtámadták. Benatia, Belhanda és Zijes körbelőtték a kaput, ami pedig néha pontos volt, azt Rui Patricio védte – nem hiába volt két éve az Európa-bajnokság legjobb kapusa. 
 
 
B-csoport, 2. forduló: PORTUGÁLIA–MAROKKÓ 1-0
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva (Gelson Martins, 59.), W. Carvalho, Joao Moutinho (Adrien Silva, 89.), Joao Mário (B. Fernandes, 70.) – C. Ronaldo, Guedes.
Marokkó: Munir – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi – el-Ahmadi (Fazsr, 86.), Busszufa – N. Amrabat,  Belhanda (Carcela, 75.), Zijes – Butaib (el-Kaabi, 69.).
Gólszerző: C. Ronaldo (4.)
 
 
Csak két bekezdésnyi ideje van egy-egy vébémeccsre? Kövesse Góleső érzés sorozatunkat: tömör és plasztikus meccskommentárok a legfontosabb gólokkal.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27050
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.