A kép forrása a FIFA hivatalos Facebook-oldala
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 18. hétfő, 17:43
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Az ötödik nap utolsó meccse is tulajdonképpen hozta a papírformát, de ma az esélyesebb csapatok is úgy szenvedtek, mint a kivert kutyák egy orosz város szélén. Az angolok most Tunézia ellen Volgográdban, a volt Sztálingrádban.
 
A meccs stílusa: a brit. Gareth Southgate fiatal angol válogatottja ugyan próbált a labdát sokat járatva támadni, de helyzeteket csak pontrúgásokból tudott kidolgozni a nagyon szervezetten védekező, kapusa sérülését is elbíró, egyetlen lehetőségét kihasználó Tunézia ellen. Nagyon „angol” gólokkal dőlt el a meccs.
 
Kane-e ennél jobb csatár? A Tottenham klasszisa két szöglet után szerzett gólt, két másiknál pedig 11-est érően rántották le, de Wilmar Roldán kolumbiai bíró nem videózott.
 
A vb elátkozott régiója: Észak-Afrika. Három meccs, három egygólos vereség, Egyiptom és Marokkó után most Tunézia is a 90. perc után szedte be a vesztes találatot.
 
 
 
G-csoport: TUNÉZIA–ANGLIA 1-2
Tunézia: Hasszen (Ben Musztafa, 15,) – Meriah, Sz. Ben Jusszef, Bronn, Maalul – Szkiri, Badri, Szasszi – F. Ben Jusszef, Kazri (Kalifa, 85.), Szliti (Ben Amor, 74.). 
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Lingard (Dier, 90+2), Henderson, Alli (Loftus-Cheek, 80,), Young, – Kane, Sterling (Rashford, 68.).
Gólszerzők: Szasszi (35., 11-esből), illetve Kane (11., 90+1.)
 

Nehezen úszták át a belgák a Panama-csatornát

De látványos eredménnyel: a klasszisok 3–0-ra verték a feltörekvő kiscsapatot.
 
A meccs szimpatikus kiscsapata: Panama. A vébéújonc egy félidőn át tartotta magát az inkább titkos, mint favorit belgák ellen, ráadásul nem bunkerfutballal, a lehetőségeihez képest próbált támadni is, bár feltűnően lassan.
 
A Dinamo kapusa, Jaime Penedo remekül védett, ezért a Premier League-klasszisokkal telezsúfolt, de meglehetősen kényelmesen focizgató belga csapat csak eggyel tudott többet lőni neki, mint áprilisban a Sepsi OSK.
 
A meccs kulcsembere: Kevin de Bruyne. Tizenkét gólhelyzetet teremtett társainak, a többiek hibája, hogy ezekből csak egy lett gól.
 
A belgák a vébé egyik legszebb góljával nyitottak:
 
 
 
G-csoport: BELGIUM–PANAMA 3-0
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (Chadli, 90.), Carrasco (Dembele, 74.) – Mertens (T. Hazard, 83.), Lukaku, E. Hazard. 
Panama: Penedo – Murillo, R. Torres, Escobar, Davis – Gómez – Bárcenas (G. Torres, 63.), Cooper, Godoy, Rodríguez (Diaz, 63.) – Pérez (Tejada, 73.).
Gólszerző: Mertens (47.), Lukaku (69., 75.) 
 
 

A videóbíró döntött a focivébé legdurvább meccsén

Svédország és Dél-Korea csapata esett egymásnak. Egy árva tizenegyes slisszolt be a hálóba.
 
A meccs tanulsága: kaput találó lövés nélkül nem lehet nyerni. Dél-Korea mindössze ötször vette célba Olsen kapuját a meccs során, és egyszer sem találta el. A svédek legalább próbálkoztak, de képesek voltak háromszor is közvetlen közelből a kapusba lőni a labdát.
 
A meccs rekordja: ez volt eddig a világbajnokság legdurvább meccse, 41 szabálytalansággal (22-19 a koreaiak "javára"). A rendkívül nagyvonalú Joel Aquilar salvadori játékvezető ezt mindössze három sárgával torolta meg, és a svéd gólt eredményező 11-est is csak a moszkvai videobíró-központból érkező figyelmeztetés miatt nézte vissza és fújta be.
 
 
F-csoport: SVÉDORSZÁG–DÉL-KOREA 1-0
Svédország: Olsen – Lustig, Jansson, Granqvist, Augustinsson – S. Larsson (Svensson, 81.), Claesson, Ekdal (Hiljemark, 71.), Forsberg – Berg, Toivonen (Thelin, 77.). 
Dél-Korea: Cso Hjun Vu – Li Jong, Kim Jung Gvon, Dzsang Hjun Szu, Pak Dzsu Ho (Kim Min-vu, 28.) – Li Dzse Szung, Ki Szung Jung, Ku Dzsa Csol (Li Szung-vu, 72.), – Hvang Hi Csan, Kim Sin Vuk (Dzsong Vu-jung, 66.), Szon Hung Min. 
Gólszerző: Granquist (65., 11-esből) 
 
 
Csak két bekezdésnyi ideje van egy-egy vébémeccsre? Kövesse Góleső érzés sorozatunkat: tömör és plasztikus meccskommentárok a legfontosabb gólokkal.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27019
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.
A képviselő kapuja és garázsajtója bánta a parlamenti fügét. De rájár a rúd a #rezist mozgalomra is.
Egy román származású holland írónő ásta elő egy névtelen levél nyomán. Mégsem égették el a zsákmányt?
Az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspökének gyászszertartását a Farkas utcai református templomban tartották.
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A vallásügyi államtitkárság adataiból kiderül, az elmúlt harminc évben mennyi közpénz ment az egyházaknak. Sok.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.