Fotó: Szabó Tünde
melegjogok
Timi
2018. június 18. hétfő, 18:30
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.

A kolozsvári LMBTQ-közösség a hétvégén második alkalommal szervez Pride-felvonulást a kincses városban: a menet június 23 -án 17 órától indul a Horia Demian Sportcsarnok elöl. Az esemény szervezői arra panaszkodtak, hogy közterületi munkálatokra hivatkozva az önkormányzat idén sem engedélyezte, hogy a belvárosban vonuljanak fel. 11 kérvényt is visszautasítottak, végül maradt a Szamos-menti felvonulás lehetősége.

Úgy tűnik, azok a bizonyos közterületi munkálatok csak akkor jelentenek akadályt, ha a szexuális kisebbségek tagjai vonulnának az utcára, és akkor nem, ha az Új Jobboldal szervez ellendemonstrációt.

Az önkormányzat ugyanis nekik engedélyezte, hogy a Bocskai/Avram Iancu téren tartsanak megmozdulást.

Mindezt úgy, hogy a tavaly sem volt jó vége, hogy egy és ugyanaznap zajlott a melegek melletti és elleni demonstráció: akkor egy Prideról érkező színésznőt hurcolt el akarata ellene a csendőrség az Új Jobboldal tüntetéséről.

Az Új Jobboldal a hagyományos család mellett és a melegtüntetés ellen hirdetett megmozdulást, 12 óra 15 perctől. A szervezők elmondása szerint azt akarják elérni, mihamarabb írják ki a referendumot a család meghatározásáról szóló alkotmánymódosításról. Mint ismeretes, céljuk, hogy az alkotmány „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságaként” határozza meg a családot (a jelenlegi alkotmány „házastársakat” említ).

Az Új Jobboldal nehezményezi, hogy sem Klaus Iohannis államfő, sem Liviu Dragnea PSD-elnök nem elég elkötelezett az ügy mellett, ezzel

figyelmen kívül hagyva a román nép többségének akaratát.

A homoszexuálisok bejegyzett élettársi kapcsolatát megengedő törvény támogatásával megnyílik az út a melegházasság, az azonos nemű párok gyermekvállalása, valamint az iskolákban és óvodákban terjesztett homoszexuális propaganda felé – írja az Új Jobboldal.

A forgatókönyv és a megfogalmazott célok tehát mindkét helyszínen nagyjából megegyeznek a tavalyival, csak remélni lehet, idén elmarad a cirkusz. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27020
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.