Leszakad az ég Erdélyben

Szombat délutántól vasárnap estig jönnek a záporok, felhőszakadás és jégeső tarkítja a kínálatot.
Hirdetés
Viharokra és nagy mennyiségű csapadékra vonatkozó sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 24 megyéjére. Négy moldvai megyében másodfokú, narancssárga riasztás lép érvénybe szombat estétől a várható felhőszakadások miatt.
 
A szakemberek szerint szombaton 17 órától vasárnap 21 óráig Erdély nagy részén, Munteniában és Moldvában, főleg a hegy- és dombvidéken, záporokra, felhőszakadásra, viharokra, villámlásra, akár jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként. 
 
A figyelmeztetés Erdélyben Maros, Kolozs, Bihar, Arad, Temes, Beszterce-Naszód, Hargita, Kovászna, Brassó, Hunyad, Krassó-Szörény, Szeben, Fehér megyére érvényes, Moldvában és Olténiában pedig Bákó, Vaslui, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Mehedinţi, Gorj és Vâlcea megye egy részére érvényes.
 
 
Bukovinában még súlyosabb lesz a helyzet: Suceava, Botoşani, Neamţ és Iaşi megyében felhőszakadásra vonatkozó másodfokú riasztás érvényes szombat estétől vasárnap estig. A lehulló csapadék mennyisége itt elérheti a négyzetméterenkénti 60-70 litert is.

Hirdetés