Ferraille! Ferraille!
béel
2018. június 15. péntek, 11:06
A szólás- és a sajtószabadság alapérték, de a rajz nem a francia nép véleményét tükrözi.

Közleményben magyarázkodik a bukaresti francia nagykövetség, miután a Charlie Hebdo című, magát szatirikusnak nevező lap ismét hozta a saját átlagos nívóját, és meglehetősen alpári karikatúrában reagálta le a román teniszező, Simona Halep Roland Garroson aratott győzelmét.

A nagykövetség szerint Halep történelmi győzelme a diplomáciai képviselet számára is büszkeségre ad okot, és jelképértékűnek tartja a néhány hónap múlva kezdődő Román-francia idény előtt, amely lehetővé teszi a két ország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését minden téren, így a sportban is.

„Bárki bármit is gondoljon erről a rajzról, emlékeztetnék, hogy a szólásszabadság és a sajtószabadság a Francia Köztársaság alapvető értékei. A mű csakis a szerzőjét képviseli, és semmilyen formában nem képviseli a francia közvéleményt”

- közölte Michèle Ramis nagykövet.

Mint ismeretes, a Charlie Hebdo karikaturistájának a román ócskavasgyűjtők jutottak eszébe a román teniszező győzelméről.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26984
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.