Kiruccanna ön Nagyszebenbe Iohannisért?

Az ellenzék is megmutatja, hogy tud erőt demonstrálni – a hatalom egyik birtokosáért.
Hirdetés
Fantasztikusan kreatív húzással állt elő a Nemzeti Liberális Párt: naggyűlést akar szervezni Nagyszebenben, az államfő hátországában. Mintha csak az összetrombitálható emberek számában akarna versenyezni a múlt szombaton Dragnea mögött felsorakozó Szociáldemokrata Párttal.
 
A liberálisok június végére tervezik a Klaus Iohannist támogató nagygyűlést, az ötlethez a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjai is csatlakoznak, jelentette be pénteken a PNL első alelnöke, Raluca Turcan.
 
„A PNL már bejelentett egy tervet a területi mozgósításra abban az esetben ha népszavazást szerveznek. Mi több, már tárgyaltunk Barna úrral, hogy amikor itt Nagyszebenben lesz egy nagygyűlés, ahhoz csatlakozzanak az USR képviselői is a civilek mellett, mert rendkívül fontos, hogy határozott üzenetet közvetítsünk Nagyszebenből és ha lehet, minden megyeszékhelyről, hogy nagyon sokan ellenzik a PSD pusztító tervét. (…) Örülök, hogy az USR elnöke, Dan Barna igennel válaszolt megkeresésünkre” - mondta Turcan Nagyszebenben tartott sajtótájékoztatóján. 
 
Turcan megerősítette, hogy a PNL és az USR már arról tárgyal, hogy miként akadályozhatnák meg Klaus Iohannis államelnök felfüggesztését.
 
Az borítékolható, hogy ha a kormányzó PSD-ALDE koalíció felfüggeszti Iohannist az államfői tisztségből, azonnal ezrek vonulnak az utcára, mivel a közvélemény közélet iránt érzékeny részét a PSD már rég felpaprikázta az igazságügyi törvények, most pedig a büntető perrendtartás módosításaival. 
 
Emiatt az, hogy pártok szervezzenek egy újabb megademonstrációt, az anyagi és erkölcsi tőkéjük eleve olyan fölösleges pazarlásának tűnik, amilyen a PSD bukaresti nagygyűlése volt, ahova vidékiek tízezreit utaztatta el, hogy támogassák a törvényhozó és végrehajtó hatalom jelenlegi birtokosait, akinek hatalmát senki sem veszélyezteti.
 
Arról nem is beszélve, hogy a romániai diaszpóra nevében már elkezdtek egy nagy #rezist tüntetést szervezni Bukarestbe, augusztus 10-re a Victoria térre.

Hirdetés