Ha nem indul a vonat
béel
2018. június 14. csütörtök, 09:12
Egy közbeszerzés kapcsán, naná.

Sikkasztási ügyben vizsgálódik a rendőrség a Román Vasúttársaság utasszállító részlegénél (CFR Călători): az egyenruhások csütörtökön reggel összesen öt bukaresti helyszínen, köztük a CFR Călători székhelyén és a  griviţai vasúti műhelyekben hajtottak végre házkutatást.

Az ügyben érintett személyeket hivatali visszaéléssel, sikkasztással és okirat-hamisítással gyanúsítják. A nyomozás egy audio-video utastájékoztató rendszer beszerzéséhez kapcsolódik.

A gyanú szerint az elkövetőek a szerződésben megállapítottnál kevesebb vasúti kocsiba szereltettek ilyen utastájékoztató rendszert, ráadásul az eredetileg rögzítettnél gyengébb minőségű eszközökkel látták el a kocsikat. Az így megmaradó összeget pedig rövid úton elsikkasztották.

Az okozott kár becsült értéke 156 ezer lej.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26966
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.