Ha nem indul a vonat
béel
2018. június 14. csütörtök, 09:12
Egy közbeszerzés kapcsán, naná.

Sikkasztási ügyben vizsgálódik a rendőrség a Román Vasúttársaság utasszállító részlegénél (CFR Călători): az egyenruhások csütörtökön reggel összesen öt bukaresti helyszínen, köztük a CFR Călători székhelyén és a  griviţai vasúti műhelyekben hajtottak végre házkutatást.

Az ügyben érintett személyeket hivatali visszaéléssel, sikkasztással és okirat-hamisítással gyanúsítják. A nyomozás egy audio-video utastájékoztató rendszer beszerzéséhez kapcsolódik.

A gyanú szerint az elkövetőek a szerződésben megállapítottnál kevesebb vasúti kocsiba szereltettek ilyen utastájékoztató rendszert, ráadásul az eredetileg rögzítettnél gyengébb minőségű eszközökkel látták el a kocsikat. Az így megmaradó összeget pedig rövid úton elsikkasztották.

Az okozott kár becsült értéke 156 ezer lej.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26966
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.