Kettős mérce
szabot
2018. június 14. csütörtök, 16:34
Teljes európai tesztsorozat jön.
Az Európai Bizottság eljárásmódot dolgozott ki az unióban forgalmazott élelmiszerek minőségi összehasonlítására, a kettős élelmiszerminőség megállapítása érdekében – közölte az uniós bizottság csütörtökön.
 
A nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok a közös uniós eljárásmóddal vizsgálhatják a hasonló csomagolásban unió-szerte forgalmazott élelmiszeripari termékek összetételét és jellemzőit – magyarázta Elzbieta Bienkowska, a belső piacért, valamint az ipar-, a vállalkozás- és a kkv-politikáért felelős biztos.
 
Az egyes EU-tagállamok laboratóriumai hamarosan elkezdik egy teljes európai tesztsorozat keretében alkalmazni az eljárást. Segítségével adatokat gyűjtenek arról, mennyire kiterjedt probléma a kettős termékminőség. A tervek szerint az első eredményeket 2018 végéig közzé teszik. A tesztsorozat gyakorlati iránymutatással szolgál majd a fogyasztókat félrevezető magatartásformákat vizsgáló hatóságoknak – mondta a lengyel biztos.
 
Az Európai Bizottság célja 
  • a fogyasztók jogainak egyértelmű megfogalmazása és megerősítése, 
  • ennek keretében a termékek kettős minőségével kapcsolatos, a fogyasztókat félrevezető tevékenységek betiltása,
  • az illetékes szervezetek felkészítése arra, hogy képviseleti alapon fellépjenek a fogyasztók nevében, 
  • illetve megerősíteni a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok szankcionálási jogkörét.
A közös eljárást a tagállamokkal, a fogyasztói szervezetekkel és az élelmiszeripari ellátási lánc szereplőivel együtt dolgozták ki, hogy tényadatokkal mutathassanak rá azokra az esetekre, amikor azonos márkanév alatt eltérő összetételű termékeket forgalmaznak szerte Európában.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26973
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.