Kettős mérce
szabot
2018. június 14. csütörtök, 16:34
Teljes európai tesztsorozat jön.
Az Európai Bizottság eljárásmódot dolgozott ki az unióban forgalmazott élelmiszerek minőségi összehasonlítására, a kettős élelmiszerminőség megállapítása érdekében – közölte az uniós bizottság csütörtökön.
 
A nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok a közös uniós eljárásmóddal vizsgálhatják a hasonló csomagolásban unió-szerte forgalmazott élelmiszeripari termékek összetételét és jellemzőit – magyarázta Elzbieta Bienkowska, a belső piacért, valamint az ipar-, a vállalkozás- és a kkv-politikáért felelős biztos.
 
Az egyes EU-tagállamok laboratóriumai hamarosan elkezdik egy teljes európai tesztsorozat keretében alkalmazni az eljárást. Segítségével adatokat gyűjtenek arról, mennyire kiterjedt probléma a kettős termékminőség. A tervek szerint az első eredményeket 2018 végéig közzé teszik. A tesztsorozat gyakorlati iránymutatással szolgál majd a fogyasztókat félrevezető magatartásformákat vizsgáló hatóságoknak – mondta a lengyel biztos.
 
Az Európai Bizottság célja 
  • a fogyasztók jogainak egyértelmű megfogalmazása és megerősítése, 
  • ennek keretében a termékek kettős minőségével kapcsolatos, a fogyasztókat félrevezető tevékenységek betiltása,
  • az illetékes szervezetek felkészítése arra, hogy képviseleti alapon fellépjenek a fogyasztók nevében, 
  • illetve megerősíteni a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok szankcionálási jogkörét.
A közös eljárást a tagállamokkal, a fogyasztói szervezetekkel és az élelmiszeripari ellátási lánc szereplőivel együtt dolgozták ki, hogy tényadatokkal mutathassanak rá azokra az esetekre, amikor azonos márkanév alatt eltérő összetételű termékeket forgalmaznak szerte Európában.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26973
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.