Sokánt!
Jean St'Ay
2018. június 14. csütörtök, 08:56
Arról a pillanatról van szó, amikor Traian Băsescu ex-államelnök Gabriela Fireát, Bukarest főpolgármesterét ekézi.

A brutális szókimondásáról (is) híres volt hajóskapitány, bukaresti főpolgármester és államelnök a Facebook-oldalán pofozta feketére a román főváros jelenlegi, szociáldemokrata főpolgármesterét. Nos, egy dolog biztos: nem bánik csínján a hölggyel, ugyanis letahózza, és ez csak a kezdet. Ja, egy másik dolog is biztos: Băsescu úr szerint Emil Boc, Kolozsvár multikulturális polgármestere klasszissal jobb városvezér, mint a volt televíziós bemondónő.

És akkor innen idézzük Traian Băsescut, ízesebben úgyse tudnánk előadni a dolgot:

„Különbségek!

A Voluntari-i Tahó dízelmotoros autóbuszokat vásárol, a kolozsvári polgármester  elektromos buszokat.

A Voluntari-i Tahó aljas módon támadja Angela Gheorghiut (világhírű opera-énekesnő – a szerk.), a kolozsvári polgármester a teremből tapsol a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – a szerk.) nagy művészeinek.

A Voluntari-i Tahó el akar lopni egy keveset Simona Halep dicsőségéből, és minden áron felmegy a színpadra a bajnok mellé. Kolozsvár polgármestere a lelátóról követte Halepet a FED kupán.

A Voluntari-i Tahó naponta elmondja nekünk az összes televízióban, mit fog tenni. Kolozsvár polgármestere néha beszámol arról, amit tett.

A Voluntari-i Tahó olyan előadásokba tolja a polgármesteri hivatal teljes költségvetését, ahol a művészeket messze a színvonaluk fölött fizetik. Kolozsváron az összes nagy fesztivál (Jazz int he Park, TIFF, Untold stb.) saját magát finanszírozza. (Erről azért lehetne vitatkozni – a szerk.)

Ez a különbség egy olyan polgármester között, aki a közösségért dolgozik, és egy rivaldafényre áhítozó Voluntari-i Tahó között, aki a polgárok összes pénzét a saját dicsőségébe fekteti.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26965
Costa Rica 90 percig jól védekezett, de a ráadáspercekben kettőt is kapott. Nigéria csak egy félidőt focizott eddig a világbajnokságon, de így is továbbjutásra áll.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
A bukaresti kormány egyre több mindennek fordít hátat. Most éppen egy autópályának. Miért pont a Világbank képezne kivételt?
Röviden: Románia egy kiváltságos személyeknek alkotott ország. Hosszabban: tessék csak olvasni. Nem túl szívderítő.
A zavarosnak tűnő ügy vádlottját a moszkvai bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A vébé talán legegyoldalúbb meccsén Spanyolország csak egy szerencsés góllal törte fel az iráni bunkerfocit.
A hétvégi Várkert Fesztiválon kérdeztünk körbe.