Sokánt!
Jean St'Ay
2018. június 14. csütörtök, 08:56
Arról a pillanatról van szó, amikor Traian Băsescu ex-államelnök Gabriela Fireát, Bukarest főpolgármesterét ekézi.

A brutális szókimondásáról (is) híres volt hajóskapitány, bukaresti főpolgármester és államelnök a Facebook-oldalán pofozta feketére a román főváros jelenlegi, szociáldemokrata főpolgármesterét. Nos, egy dolog biztos: nem bánik csínján a hölggyel, ugyanis letahózza, és ez csak a kezdet. Ja, egy másik dolog is biztos: Băsescu úr szerint Emil Boc, Kolozsvár multikulturális polgármestere klasszissal jobb városvezér, mint a volt televíziós bemondónő.

És akkor innen idézzük Traian Băsescut, ízesebben úgyse tudnánk előadni a dolgot:

„Különbségek!

A Voluntari-i Tahó dízelmotoros autóbuszokat vásárol, a kolozsvári polgármester  elektromos buszokat.

A Voluntari-i Tahó aljas módon támadja Angela Gheorghiut (világhírű opera-énekesnő – a szerk.), a kolozsvári polgármester a teremből tapsol a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – a szerk.) nagy művészeinek.

A Voluntari-i Tahó el akar lopni egy keveset Simona Halep dicsőségéből, és minden áron felmegy a színpadra a bajnok mellé. Kolozsvár polgármestere a lelátóról követte Halepet a FED kupán.

A Voluntari-i Tahó naponta elmondja nekünk az összes televízióban, mit fog tenni. Kolozsvár polgármestere néha beszámol arról, amit tett.

A Voluntari-i Tahó olyan előadásokba tolja a polgármesteri hivatal teljes költségvetését, ahol a művészeket messze a színvonaluk fölött fizetik. Kolozsváron az összes nagy fesztivál (Jazz int he Park, TIFF, Untold stb.) saját magát finanszírozza. (Erről azért lehetne vitatkozni – a szerk.)

Ez a különbség egy olyan polgármester között, aki a közösségért dolgozik, és egy rivaldafényre áhítozó Voluntari-i Tahó között, aki a polgárok összes pénzét a saját dicsőségébe fekteti.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26965
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.