Cserisev gólja
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 14. csütörtök, 20:34
Jól sikerült cseréinek köszönhetően a házigazda orosz válogatott öt gólt rámolt be Szaúd-Arábiának a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén.

Mit tanultunk a nyitómeccsből? Nagyon sok az öt hely Ázsiának a vb-n, a szaúdiaknak úgy sem volt semmi közük a meccshez, hogy 61 százalékban náluk volt a labda. Az oroszok azonban első fejesükből betaláltak a vb legalacsonyabb űtlagmagasságú csapatának, utána pedig beálltak kedvenc kontrajátékukra. 

Dzjuba a hálóba talál

 
A meccs rekordja: korábban még sosem szerzett gólt csereként beállt játékos világbajnokság nyitómeccsén, erre most egyből hármat is. Kellett ugyan ehhez Dzagojev korai sérülése, a helyére beálló Cserisev duplázott, majd a második félidőben Dzjuba első labdaérintéséből gólt fejelt. 
  
A meccs emberei: a megnyitón-ünnepségen a koncertje közben bemutató Robbie Williams, a pályán a két gólpassza után a meccset pazar szabadrúgásgóllal lezáró Golovin. 
 
A-csoport: OROSZORSZÁG–SZAÚD-ARÁBIA 5-0
Oroszország: Akinfejev – Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov (Kuzjajev, 64.), Dzagojev (Cserisev, 24.), Golovin – Szmolov (Dzjuba, 70.). 
Szaúd-Arábia: al-Majuf – al-Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, al-Sahrani – Otajf  (al-Muvallad, 64.), al-Dzsasszim, al-Faradzs – al-Sehri (Bahbir, 72.), al-Davszari, al-Szahlavi  (Asziri, 84.).
Gólszerzők: Gazinszkij (12.), Cserisev (42., 90+1.), Dzjuba (71.), Golovin (90+4.)
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26981
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.