Foci-vb, első nap: orosz cserék erődemonstrációja

Jól sikerült cseréinek köszönhetően a házigazda orosz válogatott öt gólt rámolt be Szaúd-Arábiának a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén.
Hirdetés

Mit tanultunk a nyitómeccsből? Nagyon sok az öt hely Ázsiának a vb-n, a szaúdiaknak úgy sem volt semmi közük a meccshez, hogy 61 százalékban náluk volt a labda. Az oroszok azonban első fejesükből betaláltak a vb legalacsonyabb űtlagmagasságú csapatának, utána pedig beálltak kedvenc kontrajátékukra. 

Dzjuba a hálóba talál

 
A meccs rekordja: korábban még sosem szerzett gólt csereként beállt játékos világbajnokság nyitómeccsén, erre most egyből hármat is. Kellett ugyan ehhez Dzagojev korai sérülése, a helyére beálló Cserisev duplázott, majd a második félidőben Dzjuba első labdaérintéséből gólt fejelt. 
  
A meccs emberei: a megnyitón-ünnepségen a koncertje közben bemutató Robbie Williams, a pályán a két gólpassza után a meccset pazar szabadrúgásgóllal lezáró Golovin. 
 
A-csoport: OROSZORSZÁG–SZAÚD-ARÁBIA 5-0
Oroszország: Akinfejev – Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov (Kuzjajev, 64.), Dzagojev (Cserisev, 24.), Golovin – Szmolov (Dzjuba, 70.). 
Szaúd-Arábia: al-Majuf – al-Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, al-Sahrani – Otajf  (al-Muvallad, 64.), al-Dzsasszim, al-Faradzs – al-Sehri (Bahbir, 72.), al-Davszari, al-Szahlavi  (Asziri, 84.).
Gólszerzők: Gazinszkij (12.), Cserisev (42., 90+1.), Dzjuba (71.), Golovin (90+4.)
 

Hirdetés