Cserisev gólja
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 14. csütörtök, 20:34
Jól sikerült cseréinek köszönhetően a házigazda orosz válogatott öt gólt rámolt be Szaúd-Arábiának a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén.

Mit tanultunk a nyitómeccsből? Nagyon sok az öt hely Ázsiának a vb-n, a szaúdiaknak úgy sem volt semmi közük a meccshez, hogy 61 százalékban náluk volt a labda. Az oroszok azonban első fejesükből betaláltak a vb legalacsonyabb űtlagmagasságú csapatának, utána pedig beálltak kedvenc kontrajátékukra. 

Dzjuba a hálóba talál

 
A meccs rekordja: korábban még sosem szerzett gólt csereként beállt játékos világbajnokság nyitómeccsén, erre most egyből hármat is. Kellett ugyan ehhez Dzagojev korai sérülése, a helyére beálló Cserisev duplázott, majd a második félidőben Dzjuba első labdaérintéséből gólt fejelt. 
  
A meccs emberei: a megnyitón-ünnepségen a koncertje közben bemutató Robbie Williams, a pályán a két gólpassza után a meccset pazar szabadrúgásgóllal lezáró Golovin. 
 
A-csoport: OROSZORSZÁG–SZAÚD-ARÁBIA 5-0
Oroszország: Akinfejev – Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov (Kuzjajev, 64.), Dzagojev (Cserisev, 24.), Golovin – Szmolov (Dzjuba, 70.). 
Szaúd-Arábia: al-Majuf – al-Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, al-Sahrani – Otajf  (al-Muvallad, 64.), al-Dzsasszim, al-Faradzs – al-Sehri (Bahbir, 72.), al-Davszari, al-Szahlavi  (Asziri, 84.).
Gólszerzők: Gazinszkij (12.), Cserisev (42., 90+1.), Dzjuba (71.), Golovin (90+4.)
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26981
Costa Rica 90 percig jól védekezett, de a ráadáspercekben kettőt is kapott. Nigéria csak egy félidőt focizott eddig a világbajnokságon, de így is továbbjutásra áll.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
A bukaresti kormány egyre több mindennek fordít hátat. Most éppen egy autópályának. Miért pont a Világbank képezne kivételt?
Röviden: Románia egy kiváltságos személyeknek alkotott ország. Hosszabban: tessék csak olvasni. Nem túl szívderítő.
A zavarosnak tűnő ügy vádlottját a moszkvai bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A vébé talán legegyoldalúbb meccsén Spanyolország csak egy szerencsés góllal törte fel az iráni bunkerfocit.
A hétvégi Várkert Fesztiválon kérdeztünk körbe.