Fotó: Szabó Tünde
(Be)szállás
Timi
2018. június 13. szerda, 17:02
Ha jövő év áprilisában Londoba szeretne utazni, akkor most – a bejelentés alkalmából – kedvezményesen vásárolhat jegyet.

Az Avram Iancu nemzetközi repülőtér vezetősége már tíz éve próbálja Kolozsvárra csábítani Európa egyik legnagyobb légitársaságát, a Ryanairt. Az ír fapados társaság végre beadta a derekát, és ma bejelentette: jövő év áprilisától heti három járatot indít Kolozsvárról Londonba, a southendi reptérre. Ebben minden valószínűséggel az is közrejátszott, hogy márciusban váratlanul úgy döntött, idén novembertől teljesen kivonul a nagyváradi repülőtérről, ugyanakkor temesvári és craiovai járatainak felfüggesztését is kilátásba helyezte. Mindhárom esetben üzleti okokra hivatkozott, pedig járatai népszerűek voltak, a Bihar megyei önkormányzat még külön támogatással is ösztönözte a légitársaságot.

A döntés hátteréről azonban nem sokat tudhatunk meg a kolozsvári reptér és a Ryanair közös közleményéből. Ebben a Ryanair részéről Olga Pawlonka (Sales & Marketing Manager CEE & Balkans) tájékoztatott: örömükre szolgál, hogy bejelenthetik az első kolozsvári járatukat, melynek úticélja a londoni Southend reptér. 2019 áprilisától hetente háromszor száll fel gép Londonba. A bejelentés örömére péntekig, június 15-ig mindössze 24,99 euróért lehet megvásárolni a jövő év áprilisi repjegyet. Aki máris tudja, hogy jövő áprilisban Londonba utazna, az siessen lefoglalni a jegyet a www.ryanair.com honlapon.

Az ügyfelek különböző kedvezményekben részesülhetnek, ha a légitársaság szolgáltatásait igénybe veszik, ugyanakkor az az ígéret is igen kecsegtető, hogy a járatok 90 százaléka pontosan érkezik – annak fényében legálábbis, hogy az utóbbi időben a légitársaságok mintha sportot űznének abból, hogy késnek vagy el sem indulnak járataik.

A közlemény szerint a kolozsvári lesz az ötödik romániai reptér, amelyikkel együttműködik a Ryanair. Évente mintegy 131 millió utas választja az ír társaság szolgáltatását, ezzel a számmal Európa legnagyobb légitársaságának számít. Naponta 2 ezer járata száll fel összesen 86 légikikötőből, 37 országban, mintegy 220 úticél között teremtve kapcsolatot. Flottája jelenleg 430 Boeing 737-es utasszállítóból áll, de hamarosan újabb 240 darab repülőgéppel bővíti a gépparkját. Ez lehetővé teszi az árainak csökkentését és utasszámának további növelését – olvasható a közleményben.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26958
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.