Fotó: Szabó Tünde
(Be)szállás
Timi
2018. június 13. szerda, 17:02
Ha jövő év áprilisában Londoba szeretne utazni, akkor most – a bejelentés alkalmából – kedvezményesen vásárolhat jegyet.

Az Avram Iancu nemzetközi repülőtér vezetősége már tíz éve próbálja Kolozsvárra csábítani Európa egyik legnagyobb légitársaságát, a Ryanairt. Az ír fapados társaság végre beadta a derekát, és ma bejelentette: jövő év áprilisától heti három járatot indít Kolozsvárról Londonba, a southendi reptérre. Ebben minden valószínűséggel az is közrejátszott, hogy márciusban váratlanul úgy döntött, idén novembertől teljesen kivonul a nagyváradi repülőtérről, ugyanakkor temesvári és craiovai járatainak felfüggesztését is kilátásba helyezte. Mindhárom esetben üzleti okokra hivatkozott, pedig járatai népszerűek voltak, a Bihar megyei önkormányzat még külön támogatással is ösztönözte a légitársaságot.

A döntés hátteréről azonban nem sokat tudhatunk meg a kolozsvári reptér és a Ryanair közös közleményéből. Ebben a Ryanair részéről Olga Pawlonka (Sales & Marketing Manager CEE & Balkans) tájékoztatott: örömükre szolgál, hogy bejelenthetik az első kolozsvári járatukat, melynek úticélja a londoni Southend reptér. 2019 áprilisától hetente háromszor száll fel gép Londonba. A bejelentés örömére péntekig, június 15-ig mindössze 24,99 euróért lehet megvásárolni a jövő év áprilisi repjegyet. Aki máris tudja, hogy jövő áprilisban Londonba utazna, az siessen lefoglalni a jegyet a www.ryanair.com honlapon.

Az ügyfelek különböző kedvezményekben részesülhetnek, ha a légitársaság szolgáltatásait igénybe veszik, ugyanakkor az az ígéret is igen kecsegtető, hogy a járatok 90 százaléka pontosan érkezik – annak fényében legálábbis, hogy az utóbbi időben a légitársaságok mintha sportot űznének abból, hogy késnek vagy el sem indulnak járataik.

A közlemény szerint a kolozsvári lesz az ötödik romániai reptér, amelyikkel együttműködik a Ryanair. Évente mintegy 131 millió utas választja az ír társaság szolgáltatását, ezzel a számmal Európa legnagyobb légitársaságának számít. Naponta 2 ezer járata száll fel összesen 86 légikikötőből, 37 országban, mintegy 220 úticél között teremtve kapcsolatot. Flottája jelenleg 430 Boeing 737-es utasszállítóból áll, de hamarosan újabb 240 darab repülőgéppel bővíti a gépparkját. Ez lehetővé teszi az árainak csökkentését és utasszámának további növelését – olvasható a közleményben.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26958
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.
A szerzőnek teljes mértékben igaza van: Bukarest abszolút nem Budapest! De teljesen más okok miatt, mint amiket felsorol.