Fotó: Szabó Tünde
(Be)szállás
Timi
2018. június 13. szerda, 17:02
Ha jövő év áprilisában Londoba szeretne utazni, akkor most – a bejelentés alkalmából – kedvezményesen vásárolhat jegyet.

Az Avram Iancu nemzetközi repülőtér vezetősége már tíz éve próbálja Kolozsvárra csábítani Európa egyik legnagyobb légitársaságát, a Ryanairt. Az ír fapados társaság végre beadta a derekát, és ma bejelentette: jövő év áprilisától heti három járatot indít Kolozsvárról Londonba, a southendi reptérre. Ebben minden valószínűséggel az is közrejátszott, hogy márciusban váratlanul úgy döntött, idén novembertől teljesen kivonul a nagyváradi repülőtérről, ugyanakkor temesvári és craiovai járatainak felfüggesztését is kilátásba helyezte. Mindhárom esetben üzleti okokra hivatkozott, pedig járatai népszerűek voltak, a Bihar megyei önkormányzat még külön támogatással is ösztönözte a légitársaságot.

A döntés hátteréről azonban nem sokat tudhatunk meg a kolozsvári reptér és a Ryanair közös közleményéből. Ebben a Ryanair részéről Olga Pawlonka (Sales & Marketing Manager CEE & Balkans) tájékoztatott: örömükre szolgál, hogy bejelenthetik az első kolozsvári járatukat, melynek úticélja a londoni Southend reptér. 2019 áprilisától hetente háromszor száll fel gép Londonba. A bejelentés örömére péntekig, június 15-ig mindössze 24,99 euróért lehet megvásárolni a jövő év áprilisi repjegyet. Aki máris tudja, hogy jövő áprilisban Londonba utazna, az siessen lefoglalni a jegyet a www.ryanair.com honlapon.

Az ügyfelek különböző kedvezményekben részesülhetnek, ha a légitársaság szolgáltatásait igénybe veszik, ugyanakkor az az ígéret is igen kecsegtető, hogy a járatok 90 százaléka pontosan érkezik – annak fényében legálábbis, hogy az utóbbi időben a légitársaságok mintha sportot űznének abból, hogy késnek vagy el sem indulnak járataik.

A közlemény szerint a kolozsvári lesz az ötödik romániai reptér, amelyikkel együttműködik a Ryanair. Évente mintegy 131 millió utas választja az ír társaság szolgáltatását, ezzel a számmal Európa legnagyobb légitársaságának számít. Naponta 2 ezer járata száll fel összesen 86 légikikötőből, 37 országban, mintegy 220 úticél között teremtve kapcsolatot. Flottája jelenleg 430 Boeing 737-es utasszállítóból áll, de hamarosan újabb 240 darab repülőgéppel bővíti a gépparkját. Ez lehetővé teszi az árainak csökkentését és utasszámának további növelését – olvasható a közleményben.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26958
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.