Egy nappal a vébé előtt kirúgták a spanyol szövetségi kapitányt

Mert leszerződött a Real Madriddal. Vannak a sikernél fontosabb dolgok, mondja a spanyol futballszövetség elnöke.
Hirdetés
A futballvilág még meg sem emésztette a hírt, hogy a Real Madrid Julen Lopetegui személyében találta meg Zinedine Zidane vezetőedző utódját, mikor ma reggel már a holnap kezdődő vébé helyszínén, Oroszországban jelentette be a Spanyol Futballszövetség elnöke, hogy kirúgják Lopeteguit a válogatott éléről.
 
Azért, mert a szövetség csak öt perccel a hivatalos bejelentés előtt értesült arról, hogy Lopetegui elvállalta az edzői posztot a Real Madridnál, miközben még érvényes szerződése van a szövetséggel.
 
A szövetségi kapitányt egy nappal a vébé indulása előtt rúgták ki, és csak két nappal a spanyol válogatott első, Portugália elleni csoprotmérkőzése előtt.
 
Mindez a világ egyik legjobb és legfelkapottabb csapatánál történik.
 
Luis Rubiales szövetségi elnök elismerte és megköszönte Lopetegui professzionális munkáját, hangsúlyozta, hogy az edző profizmusa kellett ahhoz, hogy a csapat kijusson az oroszországi vébére, de vannak dolgok, amelyek fontosabbak a sikernél, és amelyeket nem így intézünk – mondta a spanyol szövetség elnöke. Rubiales elképesztő húzása valószínűleg bekerül majd a menedzsment tankönyvekbe.
 
A szövetségi kapitány menesztése egyértelmű üzenet mindenki számára, aki a spanyol szövetségnél dolgozik, amely nem tudja elfogadni, hogy a kapitány a szövetség tudomása nélkül mondott igent a Real Madrid ajánlatára, ezért Rubiales kényszerítve érzi magát arra, hogy menessze Lopeteguit.
 
 
A kirúgást bejelentő sajtótájékoztató a videó 46. percénél kezdődik
 
Rubiales tudja, hogy sokan fogják bírálni mai döntését, de vállalja a következményeket, mondta, és minden jót kívánt Julen Lopeteguinak. Már beszélt a játékosokkal, és mindent meg fog tenni, ígérte, hogy a csapat egységes maradjon, és megnyerje a világbajnokságot az új stábbal. 
 
FRISSÍTÉS: Az új szövetségi kapitány Fernando Hierro lett, a válogatott eddigi sportigazgatója.
 
Spanyolország válogatottja 2010-ben megnyerte a vébét, 2014-ben viszont a brazíliai világbajnokságon nem jutott tovább a csoportjából.

Hirdetés