Edward Iordanescu | Fotók: Manases Sándor
Első osztály
Szerző: Boros Miklós
2018. június 13. szerda, 16:53
Edward Iordănescu lett a CFR focicsapatának új edzője.
Lezárult a Kolozsvári CFR közel egyhónapos edzőkeresése, a Kínába távozó Dan Petrescu helyett Edward Iordănescu lett a májusban negyedik bajnoki címét megszerző együttes új edzője. Az ifjabb Iordănescu hároméves szerződést kötött a fellegvári klubbal, jelentették be a klub mai sajtótájékoztatóján.
 
A Iordănescu név nagyon jól cseng a román fociban, de elsősorban az idősebbiké, Anghel Iordănescué (becenevén Puiu, majd Tábornok), aki kiváló játékos volt, pályafutása végén BEK-et is nyert a Steauával, majd a válogatott legsikeresebb edzője lett a '90-es években. 
 
Fia, Edward, vagy ahogy a román sajtó becézi: Edy Iordănescu nem volt jó játékos, de hamar rájött, hogy nem a foci gyakorlati oldalát kell erőltetnie: 30 évesen másodedző lett a Steauánál, 35 esztendősen pedig már Liga 1-es vezetőedző Marosvásárhelyen. A Panduriival 2016-ban bronzérmet nyert, az előző szezonban pedig az Astra Giurgiut irányította az alapszakaszban és a rájátszás első három fordulójában.
 
Edward Iordanescu a CFR vezetőivel
 
Edward Iordănescu a CFR vezetőivel: balról Iuliu Mureșan klubelnök, jobbról Bogdan Mara sportigazgató | Fotók: Manases Sándor
 
A CFR-nél viszont szintet lép, hiszen először kap a keze alá igazi topcsapatot ehhez méltó elvárásokkal. A CFR-nél a bajnoki címvédés mellett a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörének elérését, azaz legalább 12 meccses nemzetközi kuapsorozatot is várnak tőle. 
 
Ilyen nyomás alatt még sosem dolgozott, de ilyen jó pénzügyi és szakmai körülmények között sem. Egy hónapja van rá, hogy a brassópojánai, majd lengyelországi edzőtáborban összerakja a csapatot, mert a CFR július 14-én már a Szuperkupáért játszik a CSU Craiova ellen, egy héttel később indul az új bajnoki szezon, július 24-én pedig a Bajnokok Ligája selejtezőit is elkezdi a csapat. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26957
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?