Edward Iordanescu | Fotók: Manases Sándor
Első osztály
Szerző: Boros Miklós
2018. június 13. szerda, 16:53
Edward Iordănescu lett a CFR focicsapatának új edzője.
Lezárult a Kolozsvári CFR közel egyhónapos edzőkeresése, a Kínába távozó Dan Petrescu helyett Edward Iordănescu lett a májusban negyedik bajnoki címét megszerző együttes új edzője. Az ifjabb Iordănescu hároméves szerződést kötött a fellegvári klubbal, jelentették be a klub mai sajtótájékoztatóján.
 
A Iordănescu név nagyon jól cseng a román fociban, de elsősorban az idősebbiké, Anghel Iordănescué (becenevén Puiu, majd Tábornok), aki kiváló játékos volt, pályafutása végén BEK-et is nyert a Steauával, majd a válogatott legsikeresebb edzője lett a '90-es években. 
 
Fia, Edward, vagy ahogy a román sajtó becézi: Edy Iordănescu nem volt jó játékos, de hamar rájött, hogy nem a foci gyakorlati oldalát kell erőltetnie: 30 évesen másodedző lett a Steauánál, 35 esztendősen pedig már Liga 1-es vezetőedző Marosvásárhelyen. A Panduriival 2016-ban bronzérmet nyert, az előző szezonban pedig az Astra Giurgiut irányította az alapszakaszban és a rájátszás első három fordulójában.
 
Edward Iordanescu a CFR vezetőivel
 
Edward Iordănescu a CFR vezetőivel: balról Iuliu Mureșan klubelnök, jobbról Bogdan Mara sportigazgató | Fotók: Manases Sándor
 
A CFR-nél viszont szintet lép, hiszen először kap a keze alá igazi topcsapatot ehhez méltó elvárásokkal. A CFR-nél a bajnoki címvédés mellett a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörének elérését, azaz legalább 12 meccses nemzetközi kuapsorozatot is várnak tőle. 
 
Ilyen nyomás alatt még sosem dolgozott, de ilyen jó pénzügyi és szakmai körülmények között sem. Egy hónapja van rá, hogy a brassópojánai, majd lengyelországi edzőtáborban összerakja a csapatot, mert a CFR július 14-én már a Szuperkupáért játszik a CSU Craiova ellen, egy héttel később indul az új bajnoki szezon, július 24-én pedig a Bajnokok Ligája selejtezőit is elkezdi a csapat. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26957
Azoknak a szülőknek a gyerekeiről van szó, akik külföldön dolgoznak.
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.