Edward Iordanescu | Fotók: Manases Sándor
Első osztály
Szerző: Boros Miklós
2018. június 13. szerda, 16:53
Edward Iordănescu lett a CFR focicsapatának új edzője.
Lezárult a Kolozsvári CFR közel egyhónapos edzőkeresése, a Kínába távozó Dan Petrescu helyett Edward Iordănescu lett a májusban negyedik bajnoki címét megszerző együttes új edzője. Az ifjabb Iordănescu hároméves szerződést kötött a fellegvári klubbal, jelentették be a klub mai sajtótájékoztatóján.
 
A Iordănescu név nagyon jól cseng a román fociban, de elsősorban az idősebbiké, Anghel Iordănescué (becenevén Puiu, majd Tábornok), aki kiváló játékos volt, pályafutása végén BEK-et is nyert a Steauával, majd a válogatott legsikeresebb edzője lett a '90-es években. 
 
Fia, Edward, vagy ahogy a román sajtó becézi: Edy Iordănescu nem volt jó játékos, de hamar rájött, hogy nem a foci gyakorlati oldalát kell erőltetnie: 30 évesen másodedző lett a Steauánál, 35 esztendősen pedig már Liga 1-es vezetőedző Marosvásárhelyen. A Panduriival 2016-ban bronzérmet nyert, az előző szezonban pedig az Astra Giurgiut irányította az alapszakaszban és a rájátszás első három fordulójában.
 
Edward Iordanescu a CFR vezetőivel
 
Edward Iordănescu a CFR vezetőivel: balról Iuliu Mureșan klubelnök, jobbról Bogdan Mara sportigazgató | Fotók: Manases Sándor
 
A CFR-nél viszont szintet lép, hiszen először kap a keze alá igazi topcsapatot ehhez méltó elvárásokkal. A CFR-nél a bajnoki címvédés mellett a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörének elérését, azaz legalább 12 meccses nemzetközi kuapsorozatot is várnak tőle. 
 
Ilyen nyomás alatt még sosem dolgozott, de ilyen jó pénzügyi és szakmai körülmények között sem. Egy hónapja van rá, hogy a brassópojánai, majd lengyelországi edzőtáborban összerakja a csapatot, mert a CFR július 14-én már a Szuperkupáért játszik a CSU Craiova ellen, egy héttel később indul az új bajnoki szezon, július 24-én pedig a Bajnokok Ligája selejtezőit is elkezdi a csapat. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26957
Costa Rica 90 percig jól védekezett, de a ráadáspercekben kettőt is kapott. Nigéria csak egy félidőt focizott eddig a világbajnokságon, de így is továbbjutásra áll.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
A bukaresti kormány egyre több mindennek fordít hátat. Most éppen egy autópályának. Miért pont a Világbank képezne kivételt?
Röviden: Románia egy kiváltságos személyeknek alkotott ország. Hosszabban: tessék csak olvasni. Nem túl szívderítő.
A zavarosnak tűnő ügy vádlottját a moszkvai bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A vébé talán legegyoldalúbb meccsén Spanyolország csak egy szerencsés góllal törte fel az iráni bunkerfocit.
A hétvégi Várkert Fesztiválon kérdeztünk körbe.