A Tábornok fia veszi át a Kolozsvári CFR-t

Edward Iordănescu lett a CFR focicsapatának új edzője.
Hirdetés
Lezárult a Kolozsvári CFR közel egyhónapos edzőkeresése, a Kínába távozó Dan Petrescu helyett Edward Iordănescu lett a májusban negyedik bajnoki címét megszerző együttes új edzője. Az ifjabb Iordănescu hároméves szerződést kötött a fellegvári klubbal, jelentették be a klub mai sajtótájékoztatóján.
 
A Iordănescu név nagyon jól cseng a román fociban, de elsősorban az idősebbiké, Anghel Iordănescué (becenevén Puiu, majd Tábornok), aki kiváló játékos volt, pályafutása végén BEK-et is nyert a Steauával, majd a válogatott legsikeresebb edzője lett a ’90-es években. 
 
Fia, Edward, vagy ahogy a román sajtó becézi: Edy Iordănescu nem volt jó játékos, de hamar rájött, hogy nem a foci gyakorlati oldalát kell erőltetnie: 30 évesen másodedző lett a Steauánál, 35 esztendősen pedig már Liga 1-es vezetőedző Marosvásárhelyen. A Panduriival 2016-ban bronzérmet nyert, az előző szezonban pedig az Astra Giurgiut irányította az alapszakaszban és a rájátszás első három fordulójában.
 
Edward Iordanescu a CFR vezetőivel
 
Edward Iordănescu a CFR vezetőivel: balról Iuliu Mureșan klubelnök, jobbról Bogdan Mara sportigazgató | Fotók: Manases Sándor
 
A CFR-nél viszont szintet lép, hiszen először kap a keze alá igazi topcsapatot ehhez méltó elvárásokkal. A CFR-nél a bajnoki címvédés mellett a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörének elérését, azaz legalább 12 meccses nemzetközi kuapsorozatot is várnak tőle. 
 
Ilyen nyomás alatt még sosem dolgozott, de ilyen jó pénzügyi és szakmai körülmények között sem. Egy hónapja van rá, hogy a brassópojánai, majd lengyelországi edzőtáborban összerakja a csapatot, mert a CFR július 14-én már a Szuperkupáért játszik a CSU Craiova ellen, egy héttel később indul az új bajnoki szezon, július 24-én pedig a Bajnokok Ligája selejtezőit is elkezdi a csapat. 

Hirdetés