Dragnea az Antena 3 televízióban | Képernyőkép
Párhuzamos hatóság
szabot
2018. június 12. kedd, 16:38
Mert bizonyíték nélkül handabandázik arról, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a „párhuzamos államot”.
Hivatalból kivizsgálást indított Dorina Rusu, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja Liviu Dragnea bizonyos kijelentései miatt, amelyeket vasárnap tett az Antena 3 televízió műsorában úgy, hogy a műsorvezető nem lépett közbe. 
 
Dorina Rusu kedden értesítette az Agerpres hírügynökséget, hogy a CNA tagjaként hivatalból kivizsgálást indított, mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke súlyos kijelentéseket tett anélkül, hogy bizonyítékkal támasztotta volna alá azokat:
  • fenyegette az ügyészeket és az államfőt, 
  • kijelentette, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a párhuzamos államot, 
  • civil szervezeteket rágalmazott, 
  • és azt sugallta, hogy amennyiben az igazságszolgáltatásban nem vesznek a dolgok a PSD számára kedvező fordulatot, akkor még több tüntető érkezik majd Bukarestbe, akik annyi időt töltenek ott, amennyire szükség lesz. 
Az Országos Audiovizuális Tanács tagja szerint Dragnea kijelentései azokra az időkre emlékeztetnek, amikor 1990-ben a Nemzeti Megmentési Front munkásokat, bányászokat rendelt ki az utcákra rendet teremteni azok között, akik a hatalom szerint „eladták magukat az idegeneknek”, vagyis az ellenzékiek között. 
 
Rusu felhívja a figyelmet, hogy a műsorvezető ezúttal sem avatkozott közbe, noha a sajtó munkatársainak mindig szem előtt kéne tartaniuk az audiovizuális törvényt.
 
A CNA magát Dragneát nem büntetheti, csak a műsorvezetőt, illetve a televíziós csatornát, amiért szakmaiatlanságról tett tanúbizonyságot, és nem kérte fel a megszólaló Dragneát, hogy bizonyítékokkal támassza alá a kijelentéseit.
 
A PSD már legalább egy éve sorosozik és párhuzamos államozik, a CNA nem volt túl aktív a bizonyítékkérésben. Igaz, korábban Dragnea is mindig úgy fogalmazott, hogy „értesülések szerint”, „egyes vélemények szerint” stb., vagyis úgy tette az ugyanilyen kijelentéseket, hogy azokat nem lehetett közvetlenül neki tulajdonítani.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26938
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.