Dragnea az Antena 3 televízióban | Képernyőkép
Párhuzamos hatóság
szabot
2018. június 12. kedd, 16:38
Mert bizonyíték nélkül handabandázik arról, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a „párhuzamos államot”.
Hivatalból kivizsgálást indított Dorina Rusu, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja Liviu Dragnea bizonyos kijelentései miatt, amelyeket vasárnap tett az Antena 3 televízió műsorában úgy, hogy a műsorvezető nem lépett közbe. 
 
Dorina Rusu kedden értesítette az Agerpres hírügynökséget, hogy a CNA tagjaként hivatalból kivizsgálást indított, mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke súlyos kijelentéseket tett anélkül, hogy bizonyítékkal támasztotta volna alá azokat:
  • fenyegette az ügyészeket és az államfőt, 
  • kijelentette, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a párhuzamos államot, 
  • civil szervezeteket rágalmazott, 
  • és azt sugallta, hogy amennyiben az igazságszolgáltatásban nem vesznek a dolgok a PSD számára kedvező fordulatot, akkor még több tüntető érkezik majd Bukarestbe, akik annyi időt töltenek ott, amennyire szükség lesz. 
Az Országos Audiovizuális Tanács tagja szerint Dragnea kijelentései azokra az időkre emlékeztetnek, amikor 1990-ben a Nemzeti Megmentési Front munkásokat, bányászokat rendelt ki az utcákra rendet teremteni azok között, akik a hatalom szerint „eladták magukat az idegeneknek”, vagyis az ellenzékiek között. 
 
Rusu felhívja a figyelmet, hogy a műsorvezető ezúttal sem avatkozott közbe, noha a sajtó munkatársainak mindig szem előtt kéne tartaniuk az audiovizuális törvényt.
 
A CNA magát Dragneát nem büntetheti, csak a műsorvezetőt, illetve a televíziós csatornát, amiért szakmaiatlanságról tett tanúbizonyságot, és nem kérte fel a megszólaló Dragneát, hogy bizonyítékokkal támassza alá a kijelentéseit.
 
A PSD már legalább egy éve sorosozik és párhuzamos államozik, a CNA nem volt túl aktív a bizonyítékkérésben. Igaz, korábban Dragnea is mindig úgy fogalmazott, hogy „értesülések szerint”, „egyes vélemények szerint” stb., vagyis úgy tette az ugyanilyen kijelentéseket, hogy azokat nem lehetett közvetlenül neki tulajdonítani.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26938
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.