szabot
2018. június 11. hétfő, 22:34
A teniszcsillag bukaresti szurkolótábora lehurrogta a főpolgármestert, teljesen elnyomta Gabriela Firea hangját.

Hazaérkezett hétfő délután Párizsból Simona Halep, aki vasárnap megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjét, pályafutása első felnőtt Grand Slam-tornáját.

 
Családja, barátai és sporthivatalosságok a bukaresti Henri Coandă repülőtéren fogadták a teniszcsillagot, este pedig mintegy húszezer ember ment ki köszönteni őt a Nemzeti Arénába. Ott Gabriela Firea PSD-s főpolgármester fogadta, akinek a szavait a tömeg előbb a „Simona! Simona!” skandálásba fullasztotta, majd általános hangzavarral lehurrogta.
 
 
Simona Halep elismerően nyilatkozott mindegyik edzőjéről, aki egy téglát hozzátett a szombati sikeréhez, köszönetet mondott a családjának és a rajongóinak is, hogy mindenhol meleg fogadtatásban részesítették.
 
„Ez volt életem legszebb pillanata. (...) Nagy elvárások fogalmazódtak meg irányomban. Nem mondhatom, hogy negatív nyomást gyakoroltak rám a románok. Ők is várták ezt a trófeát, akárcsak én. Párizsban az egész torna alatt magam amellett éreztem a francia közönséget” – mondta a román teniszező. A legfelemelőbb pillanatnak nevezte, amikor a díjátadón bejátszották a román himnuszt, és azt a közönség énekelni kezdte.
 
Abban bízik, hogy sikere arra ösztönzi a hatóságokat, hogy modernizálják a fővárosi teniszközpontot. Ismert tény, hogy Romániában nincs rendszer építve a sport köré, és ez volt a legerősebb kritika, amit megfogalmazott. Ilie Năstase volt teniszbajnok ennél szókimondóbb volt: Halepnek és családjának gratulált a sikerért, „mert a román teniszszövetség nem igazán segítette”. 
 
Halep egyetértett Năstaséval abban, hogy „nem ez volt élete legjobb meccse”, de abban is, hogy megnyerte e döntőt és „ez a legfontosabb”. Most pár nap vakációt enged magának, majd elkezdi a felkészülést Wimbledonra, mert ezt a következő Grand Slam tornát füvön játsszák majd. Középtávú tervei között érem szerepel a tokiói Nyári Olimpiai Játékokon 2020-ban, hosszú távon pedig azt szeretné, hogy „minél több gyermeke legyen”.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26927
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?