Huj, huj, hajrá!
Szerző: Boros Miklós
2018. június 10. vasárnap, 11:15
Kárpátalja győzött, Székelyföld negyedik lett.

Nem lehet unalmas, kiszámítható tornának nevezni a Független Labdarúgó-szövetségek Konföderációjának (CONIFA) világbajnokságát, hiszen a harmadik kiíráson immár a harmadik különböző világbajnokot avatták Londonban: a Nizzai Grófság (2014) és Abbházia (2016) után idén Kárpátalja válogatottja győzött. Egy hagyomány viszont megmaradt: a döntő harmadszor is gól nélküli meccs végén, 11-esekkel dőlt el, a többnyire magyarországi alsóbb ligás csapatokban játszó kárpátaljai játékosok ebben 5-4-re bizonyult jobbnak Észak-Ciprusnál. Pedig eredetileg Kárpátalja ki sem jutott a vb-re, csupán a Felvidék visszalépése után indulhatott a tornán. 

A két évvel ezelőtt még kilencedik Székelyföld ezúttal az elődöntőig jutott, ott azonban 4-2-re elvesztette a magyar rangadót Kárpátalja ellen. A meccs érdekessége, hogy a kárpátaljai csapat edzője, Sándor István, a Sepsi OSK szakmai igazgatója, kapusa pedig a szintén szentgyörgyi klub kötelékébe tartozó Fejér Béla. A bronzmeccs szintén 11-esekkel dőlt el, a székelyek 5-4-re kaptak ki Padániától. A hat meccsen 5 gólt szerző Bajkó Barna (FK Csíkszereda) második lett a góllövőlistán.

 

A székely válogatott eredményei a 3. CONIFA-világbajnokságon:
4-0 Tuvaluval (Bajkó 3, Magyari)
5-0 Matabelefölddel (Fülöp István, Györgyi, Magyari 2, Hodgyai)
1-3 Padániával (Szőcs László)
4-0 Nyugat-Örményországgal (Tankó, Csizmadia, Fülöp Lóránd, Bajkó)
2-4 Kárpátaljával (Csizmadia, Bajkó)
0-0 (11-esekkel 4-5) Padániával
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26906
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.