Huj, huj, hajrá!
Szerző: Boros Miklós
2018. június 10. vasárnap, 11:15
Kárpátalja győzött, Székelyföld negyedik lett.

Nem lehet unalmas, kiszámítható tornának nevezni a Független Labdarúgó-szövetségek Konföderációjának (CONIFA) világbajnokságát, hiszen a harmadik kiíráson immár a harmadik különböző világbajnokot avatták Londonban: a Nizzai Grófság (2014) és Abbházia (2016) után idén Kárpátalja válogatottja győzött. Egy hagyomány viszont megmaradt: a döntő harmadszor is gól nélküli meccs végén, 11-esekkel dőlt el, a többnyire magyarországi alsóbb ligás csapatokban játszó kárpátaljai játékosok ebben 5-4-re bizonyult jobbnak Észak-Ciprusnál. Pedig eredetileg Kárpátalja ki sem jutott a vb-re, csupán a Felvidék visszalépése után indulhatott a tornán. 

A két évvel ezelőtt még kilencedik Székelyföld ezúttal az elődöntőig jutott, ott azonban 4-2-re elvesztette a magyar rangadót Kárpátalja ellen. A meccs érdekessége, hogy a kárpátaljai csapat edzője, Sándor István, a Sepsi OSK szakmai igazgatója, kapusa pedig a szintén szentgyörgyi klub kötelékébe tartozó Fejér Béla. A bronzmeccs szintén 11-esekkel dőlt el, a székelyek 5-4-re kaptak ki Padániától. A hat meccsen 5 gólt szerző Bajkó Barna (FK Csíkszereda) második lett a góllövőlistán.

 

A székely válogatott eredményei a 3. CONIFA-világbajnokságon:
4-0 Tuvaluval (Bajkó 3, Magyari)
5-0 Matabelefölddel (Fülöp István, Györgyi, Magyari 2, Hodgyai)
1-3 Padániával (Szőcs László)
4-0 Nyugat-Örményországgal (Tankó, Csizmadia, Fülöp Lóránd, Bajkó)
2-4 Kárpátaljával (Csizmadia, Bajkó)
0-0 (11-esekkel 4-5) Padániával
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26906
A román külügy szokatlanul higgadt hangnemben reagált, és a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett foglalt állást.
Létezik, hogy a jelenlegi koalíció annyira felelőtlen legyen, hogy maga ellen fordítsa az ország lakosságának 80 százalékát?
Kolumbia egyik hátvédje a 3. percben kezezett, azonnal kiállították. Japán persze berúgta a 11-est.
Mindenki megkapja a magáét – a középkori kódexek stílusában. VIGYÁZAT: POLITIKAILAG NAGYON NEM KORREKT TARTALOM!
Rég várt változások védik ezentúl azokat, akiket otthon ütlegelnek.
Le akarják szoktatni és eltiltani a kiskorúakat a koffeinbombákról.
A tévészerelőből Bihar megye egyik legbefolyásosabb politikusává vált Kiss Sándor több korrupciós ügy kulcsfigurája volt.
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?