A Főtéren nézhető, ahogy Simona Halep először nyer Roland Garros-t

Vagy ahogy harmadjára elveszíti a kontinens leghíresebb teniszbajnokságának döntőjét.
Hirdetés

Délután négytől kezdődik a Roland Garros francia teniszbajnokság női egyes döntője, ahol Simona Halep játszik az amerikai Sloane Stephens ellen, és az egész mérkőzés Kolozsvár Főterén is követhető. A TIFF-esek szervezték meg, a polgármesteri hivatal és néhány nagyobb cég támogatja.

Simona Halep harmadjára játszik döntőt a Roland Garros-on, de még egyszer sem sikerült megnyernie. Idénre viszont a játéka sokat erősödött az elemzők és a statisztikák szerint is.

A 25 éves amerikai a tizedik a WTA rangsorában, amelyet jelenleg is a 26 éves romániai Simona Halep vezet. A döntőbe kerülésért a román teniszező már eleve kap 1,3 millió dollárt, amellyel bekerült minden idők tíz legjobban kereső teniszezőnője közé. Ha megnyeri a döntőt, 2,7 millió dollárt kasszíroz.

 

Képernyő a Főtéren

A főtéri képernyő az erős napsütés ellenére jól látható. A meccs előtt reklámok és Cristian Tudor Popescu mindenhez (is) értő elemző, kommentátor érzelemdús felvezetője volt látható.

Hirdetés

Hely még van bőven, a térnek nagyjából a felét borították be székekkel, vagyis mintegy ezer, ezerötszáz néző tud leülni a képernyő elé.

 

Ernyők minden esetre

Ha úgy dönt, hogy a Főtéren nézi meg a mérkőzést, és nem szeretne napszúrást kapni, mindenképp hozzon kalapot. Nap- és esernyőt nem ajánlatos felhúzni (bár esőre is számítani lehet), mert a képernyő elég alacsonyan van, és az ernyővel jó eséllyel teljesen kitakarjuk a meccset a mögöttünk ülők látóteréből.

Hirdetés