útiszonyok
béel
2018. június 7. csütörtök, 10:59
Ezúttal tizenegyen sérültek meg.

Ismét több román állampolgár került kórházba egy külföldön balesetet szenvedett román busz miatt, és az ok vélhetően ezúttal is a buszsofőr figyelmetlensége: ezúttal a bulgáriai Vidin közelében ütközött egy másik járművel a román utasszállító.

A HotNews értesülései szerint a baleset azért következett be, mert a Görögországból hazafelé tartó busz sofőrje előzetes tájékozódás nélkül kezdett veszélyes előzésbe. A külügyminisztérium közlése szerint 11 román állampolgár enyhe és közepes sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra szorult. A sérültek közül tíz személyt egy közeli kórházba szállítottak, ám később saját kérésükre kiengedték őket.

A szófiai román nagykövetség konzuli csapata a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson az arra rászorulóknak. Kapcsolatba léptek az utazást szervező céggel is, ennek nyomán kiderült, hagy a cég egy másik autóbusza útnak indul, és az összes utast átveszi.

Mint ismeretes, májusban Ceglédbercelnél egy Maros megyei kisbusz balesetezett, a szerencsétlenségben kilencen vesztették életüket. Az ok az volt, hogy a sofőr nem az útra figyelt, hanem a telefonjára, ugyanis élőben közvetítette az utazást.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26872
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.