útiszonyok
béel
2018. június 7. csütörtök, 10:59
Ezúttal tizenegyen sérültek meg.

Ismét több román állampolgár került kórházba egy külföldön balesetet szenvedett román busz miatt, és az ok vélhetően ezúttal is a buszsofőr figyelmetlensége: ezúttal a bulgáriai Vidin közelében ütközött egy másik járművel a román utasszállító.

A HotNews értesülései szerint a baleset azért következett be, mert a Görögországból hazafelé tartó busz sofőrje előzetes tájékozódás nélkül kezdett veszélyes előzésbe. A külügyminisztérium közlése szerint 11 román állampolgár enyhe és közepes sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra szorult. A sérültek közül tíz személyt egy közeli kórházba szállítottak, ám később saját kérésükre kiengedték őket.

A szófiai román nagykövetség konzuli csapata a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson az arra rászorulóknak. Kapcsolatba léptek az utazást szervező céggel is, ennek nyomán kiderült, hagy a cég egy másik autóbusza útnak indul, és az összes utast átveszi.

Mint ismeretes, májusban Ceglédbercelnél egy Maros megyei kisbusz balesetezett, a szerencsétlenségben kilencen vesztették életüket. Az ok az volt, hogy a sofőr nem az útra figyelt, hanem a telefonjára, ugyanis élőben közvetítette az utazást.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26872
A szociáldemokrata rezsim egyesek szerint elegánsan átcsúszott a nemzeti-kommunizmusba.
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Megteheti, persze. Csak nagy marhaság. Több szempontból is.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.