Felgyújthatták egy oknyomozó újságíró kocsiját Temesváron

Az újságíró nemrég a polgármester tanácsadójának alvilági kapcsolatairól cikkezett.
Hirdetés

In rem bűnvádi kivizsgálást indított a temesvári rendőrség gondatlanságból elkövetett rongálás miatt, miután péntekről szombatra virradóan kiégett egy újságíró személygépkocsija a tömbházlakása előtt.

„Az ügyben bűnvádi kivizsgálás indult gondatlanságból elkövetett rongálás miatt, és továbbra is zajlik a nyomozás, hogy megállapítsák a tűz körülményeit és okait” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Aurora Voicilă, a Temes megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A személygépkocsi Dragoş Boţa újságíró tulajdona, a szomszédok értesítették a hatóságokat a 112-es sürgősségi hívószámon. A helyszínre tűzoltók érkeztek. Az első kivizsgálások során kiderült, hogy a jobb hátsó ablakot betörték. A gépkocsi belseje teljesen kiégett. A nyomozók rövidzárlatra vagy szándékos gyújtogatásra gyanakszanak. A tűz következtében egy közelben parkoló autó szintén károsodott. 

Dragoş Boţa, a pressalert.ro oknyomozó újságírója maffiamódszernek nevezte a megfélemlítési akciót, és hozzátette, a cinkos hallgatások és a felszín alatti komázgatások Szíciliává teszik Temesvárt. Az újságíró nemrég arról cikkezett, hogy Nicolae Robu polgármester tanácsadója, Ionuț Nasleu (volt SRI-tiszt, a Nagy Románia Párt volt szenátora, a Nemzeti Libeláris Párt jelenlegi tagja) a temesvári alvilági élet legsötétebb figuráival mutatkozik. 

Érintettsége okán megszólalt Nicolae Robu polgármester is, aki bár elítélte az esetet, és az elkövető példás megbuntetését kérte, de azt is elmondta, hogy szerinte Dragoş Boţa arra használja fel, hogy áldozatként szerepeljen. Az ilyen hitvány személyektől minden kitelik, mondta Robu az Antena 3-nak, arra utalva, hogy akár az is elképzelhető, Dragoş Boţa saját maga gyújtotta fel az autóját.

Hirdetés