Prince of Wales
béel
2018. június 1. péntek, 08:54
Annyit elárulunk: jól érezte magát.

Csütörtökön már az erdélyi Szászfehéregyházán, a nevét (vagy a tisztségéét?) viselő The Prince of Wales's Charitable Foundation alapítvány tulajdonában levő felújított parasztházban „lazult” Károly brit trónörökös, miután szerdán Bukarestben letudta a kötelező protokollköröket, és rövid találkozón vett részt Klaus Iohannis államfővel, Viorica Dăncilă miniszterelnökkel és Margit hercegnővel.

A walesi herceg érkezésére kézművestermék-vásárt időzítettek, a termelők Erdélyből, a Bánságból és Máramarosból érkeztek, de voltak a Kárptokon túli Óromániából, Bukovinából és a Duna-Deltából is.

Utóbbi helyszínt Ivan Patzaichin – amúgy lipován nemzetiségű – egykori kenus olimpiai bajnok képviselte, aki alapítványt hozott létre a Duna-Delta kulturális és gasztronómiai örökségének megőrzésére.

A herceg számos terméket kipróbált, így a termékeit a helyszínen kínáló sertéskolbász, a kenyér, a sajt, a ponytpasztrami, sőt a pálinkakészítő is büszkén elmondhatja: készítményeit a világ egyik legpatinásabb monarchiájának leendő uralkodója megtisztelte azzal, hogy megkóstolta.

Károly el is beszélgetett az árusokkal, és többek között örömét fejezte ki amiatt, hogy sikerült újra felfedezni a mangalica és a báznai sertést – a jelek szerint nagyon ízlett neki a kolbász.

Ezt követően a patinás szász erődtemplommal rendelkező településre érkezett német turistákkal is szóba állt.

Mint ismeretes, Károly alapítványa Szászfehéregyháza mellett a háromszéki Zalánpatakon is van egy birtoka, ahova szintén rendszeresen ellátogat erdélyi útjai során.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26802
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.