Sokánt!
Jean St'Ay
2018. május 31. csütörtök, 10:21
Legalábbis, amikor azt állítja, hogy az online filmterjesztő és –gyártó vállalat felkérte egy sorozat főszerepére.

Amint arról beszámoltunk, Elena Udrea volt régiófejlesztési és turisztikai miniszter, teológiai egyetemi hallgató, Costa Rica-i menekült és gyanúsított arról beszélt egy interjúban, hogy márpedig ő fogja vezetni Romániát. Hogy mikor, azt pontosan nem tudja, de ez az eltökélt szándéka.

Addig is filmsztár lesz. A Netflix online filmterjesztő és –gyártó vállalat ugyanis felkérte Elenát, játssza el a róla szóló filmsorozat főszerepét. Sok-sok dollárért. Mert hogy az ő élete olyan izgalmas, hogy az már film.

Nos, egy nap is alig telt el a szép Costa Rica-i menekültsztár bejelentése óta, a gonosz Netflix máris előállt a lehangoló valósággal. A vállalat képviselői igen szűkszavúan ennyit közöltek a rajongók milliárdjaival: „Nincs tudomásunk semmilyen projektről Elena Udreával.”

Egy világ omolhatott össze a leendő filmsztárban. És filmes szakemberek tízezrei töprenghetnek azon, vajon miért esett kútba a grandiózus vállalkozás. Nem volt elég botrány Elena körül? Nem sikkasztott eleget? Nem volt elég explicit a viszonya Traian Băsescu elnökkel? Ki tudná megmondani. Egy dolog biztos, legalábbis egyelőre: nem izgulhatunk a szőke démonért a monitorok előtt. A tévéképernyők előtt azonban igen. A szép Elena kalandos igazságügyi tragikomédiája ugyanis még nem ért véget.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26785
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.