Károly herceg végiglátogatja a bukaresti palotákat

A Cotroceni-palota után a Victoria-palota következett, majd az Erzsébet-palota. Vagyis Iohannis, Dăncilă és Margit hercegnő is fogadta a brit trónörököst.
Hirdetés
Klaus Iohannis államfő, Viorica Dăncilă kormányfő, majd Margit hercegnő, a román királyi korona őre fogadta szerdán Károly wales-i herceget. Nem egyszerre, hanem ebben a sorrendben.
 
Klaus Iohannis a Cotroceni-palotában fogadta Károly herceget, felemlegette a brit trónörökös tavalyi hivatalos látogatását, ismét kifejezte elismerését Károly elkötelezettsége iránt, amellyel jótékonysági, természetszerető és hagyományőrző tevékenységeket támogat Romániában – áll az államelnöki hivatal közleményében, amelyet a mai látogatásról adtak ki.
 
A közlemény szerint Iohannis és Károly herceg ismét megállapították, milyen jó stratégiai partnere egymásnak Románia és Nagy-Britannia. Iohannis méltatta a brit haderő hozzájárulását a régió biztonságának szavatolásához.
 
A négyszemközti megbeszélést követően a brit trónörökös találkozott Viorica Dăncilă kormányfővel, majd fogadta őt Margit hercegnő, a román királyi korona őre. Dăncilă a Victoria-palotában fogadta Károly herceget, és a Nagy-Britanniában élő román állampolgárok jogainak és érdekeinek fontosságát hangsúlyozta.
 
Egyébként szívélyes hangnemben tárgyaltak az integrált vidékfejlesztésről, a tradíció és modernitás egyensúlyának megőrzéséről és Károly herceg húsz éves romániai tevékenységéről, amellyel a helyi hagyományokat, a kulturális örökséget és az ország természeti szépségeit népszerűsíti – áll a kormány közleményében.
 
Károly hercegnek több birtoka van Erdélyben és számos jótékonysági szervezetet működtet. 

Hirdetés