Pénzügyeskedés
béel
2018. május 30. szerda, 07:41
Sebastian Vlădescunak egymillió eurónyi óvadékot kellett letétbe helyeznie ahhoz, hogy ne helyezzék előzetes letartóztatásba.

Kifizette Sebastian Vlădescu volt pénzügyminiszter annak az egymillió eurós óvadéknak egy részét, amelyet az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) annak fejében állapított meg, hogy ne előzetes letartóztatásban várja az ellene korrupció gyanúja miatt zajló vizsgálat eredményeit.

A volt tárcavezető a DNA közleménye szerint kedden délután egymillió lejt és százezer eurót helyezett letétbe egy bankszámlán, emellett három kilónyi aranyrögöt is felajánlott garanciaként – ezek értéke 109 ezer euró. De még nincs vége: 488 ezer euró értékű ingatlannal is jótállt a saját szabadságáért. Sőt további bankszámlákkal is kezeskedik érte.

Ennek nyomán a DNA nem rendelte el az előzetes letartóztatása helyezését, csupán 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte, ami annyit jelent, hogy legalább hetente egyszer jelentkeznie kell a lakhelye szerinti rendőrőrsön.

Mint megírtuk, Vlădescu esetében május elején állapították meg a hatalmas összegű óvadékot, miután kétrendbeli vesztegetés elfogadásával gyanúsították meg.

A DNA szerint Vlădescu mandátuma idején két ízben is kenőpénzt kapott egy külföldi cégtől, amely a Bukarest-Konstanca vasútvonal felújítási munkálatait végezte.

A volt miniszter és az ügyben gyanúsítottként szereplő többi személy
összesen mintegy húszmillió euró kenőpénzt kapott a cégtől a 2005 és 2014 közötti időszakban
azért, hogy egyrészt azért vessék latba a befolyásukat, hogy az illető céggel kössön a román állam szerződést, és időben fizesse ki a munkálatok ellenértékét, másrészt azért, hogy egy másik vasútvonal-felújítási munka után visszafizessék a cégnek az áfát.

Maga  Vlădescu mintegy egymillió eurónyi kenőpénzt kapott.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26773
A szociáldemokrata rezsim egyesek szerint elegánsan átcsúszott a nemzeti-kommunizmusba.
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Megteheti, persze. Csak nagy marhaság. Több szempontból is.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.