Ponta: Dragnea Kis-Magyarországot csinál Romániából

Ezúttal a magyarokkal és Orbán Viktorral ápolt barátsága ürügyén szólt be Liviu Dragneának Victor Ponta.
Hirdetés

Victor Ponta, a PSD volt elnöke és a Pro Románia párt alapítója kedden Szatmárnémetibe látogatott, de nem azért, hogy újabb tagokat csábítson át a PSD-ből a pártjába, hanem mert tanúként beidézték a volt Szatmár megyei PSD-elnök, Mircea Govor ügyében, akit négyrendbeli zsarolással és kétrendbeli hatalmi visszaéléssel vádolnak.

A meghallgatás után, kihasználta a sajtó jelenlétét, hogy ismét nyilvánosan beszóljon Liviu Dragnea PSD-elnöknek, ezúttal – többek között – a magyarok ürügyén.

Victor Ponta szerint, ha a PSD és az ALDE közösen állított volna polgármester-jelöltet, akkor román elöljárója lenne Szatmárnémetinek, de ma már nem lehet összefogni a mostani PSD-vel. Liviu Dragnea jobb és barátibb viszonyban van Orbán Viktorral, mint az RMDSZ, és ilyen még nem volt az elmúlt 28 évben.

„Orbán Viktor Nagy-Magyarországot akar, míg Dragnea Romániából Kis-Magyarországot” – fogalmazott Ponta, aki hozzátette, minden politikai erejével azon lesz, hogy megakadályozza ezt. És persze megint kifejtette, miért nem ért egyet azzal, hogy Dragnea az aktuális kormányt, a parlamentet és a PSD-t is saját igazságügyi problémáinak megoldására használja fel, ugyanakkor cikizte egy kicsit a kormánytagok értelmi szintjét is.

Hirdetés

Egyébként Szatmárnémetiben a Pro Románia párthoz csatlakozott Dorel Coica volt polgármester, aki 2016-ban lépett ki a PSD-ből, mivel a párt megyei vezetése nem támogatta az újabb mandátumszerzését a PSD-ALDE színeiben.

 

Hirdetés