Autójában égett halálra egy sofőr Kolozsváron

Egy tordai úti benzinkútnál történt a tűzeset. A biztonsági kamerák felvételei arról tanúskodnak, hogy az áldozat öngyilkos akart lenni.
Hirdetés

Bennégett a sofőr egy benzinkútnál kigyulladt személygépkocsiban Kolozsváron.

Andrei Biriş, a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az áldozat egyedül ült az autóban, és egyelőre nem ismeretes, miért gyulladt ki a jármű. A baleset egy Tordai úti benzinkútnál történt.

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, két tűzoltó és a SMURD egy mentőkocsija sietett a helyszínre, a lángokat sikerült eloltaniuk, de az autóban ülő személy életét vesztette.

Ügyészségi források azt nyilatkozták, hogy a biztonsági kamerák felvétele szerint a férfi öngyilkosságot követett el: benzint töltött egy tartályba, beült az autóba, lelocsolta, majd felgyújtotta magát.

Hirdetés

Az elmúlt hosszú hétvégén kiugróan magas volt a tűzesetek száma, az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közleménye szerint több mint 4 600 esetben kérték a katasztrófavédelmi felügyelőségek beavatkozását, 271 tűzesethez hívták a tűzoltókat, a SMURD 3 934 esetben kellett hogy beavatkozzon, 413 alkalommal pedig egyéb esetekhez hívták a katasztrófavédelmiseket.

A négynapos minivakáció alatt 3 920 személyt részesítettek elsősegélyben és intenzív terápiás ellátásban a tűzoltók, 118 esetben életveszélyes helyzetből mentettek ki embereket. A május 25-28. közötti időszakban 265 ellenőrzést végeztek a felügyelőség alkalmazottai, 575 esetben figyelmeztettek, és 70 pénzbírságot róttak ki 179 001 lej értékben.

Hirdetés