Tragédia
béel
2018. május 28. hétfő, 07:45
Továbbra is áldozatokat követel a figyelmetlenség.

Hárman meghaltak, további három személy pedig súlyosan megsérült egy közlekedési balesetben Brassó megyében.

A baleset az 1-es országúton történt, Feketehalom és Vledény között. A rendőrség közlekedési tájékoztató központja szerint két személyautó volt érintett a balesetben.

A tragédia akkor következet be, amikor egy Nagyszebenből Brassó irányába tartó gépkocsi, amelyben négyen utaztak, áttért a szembejövő sávba. Az ütközés kirepítette a járműből az autó hátsó ülésén utazó 35 éves férfit és egy 30 éves nő, mindketten azonnal meghaltak. Két másik utas, egy 60 éves férfi és egy 55 éves nő súlyosan megsérült, a férfi később belehalt sebeibe.

A másik jármű két utasa csupán könnyebb sérüléseket szenvedett.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26749
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.