fotó: police.hu
Tragédia
csubakka
2018. május 27. vasárnap, 17:58
A bukaresti külügyminisztérium állja a költségeket.

Hazaszállították a kedden Magyarországon történt közlekedési baleset kilenc román állampolgárságú áldozatának holttestét – tájékoztatott a külügyminisztérium.

A közlemény szerint a holttestek hazaszállítását a szaktárca által felállított válságstáb szervezte meg, a szállítás költségeit a külügy sürgősségi alapjából fedezték.

A baleset kedden délután történt a magyarországi 4-es főúton, Ceglédbercelnél. A kilenc román állampolgár – nyolc utas és a sofőr – egy kisbusszal hazafelé tartott Szlovéniából. A sofőr nagy sebességgel előzni kezdett, de mivel vezetés közben facebookozott a telefonján, figyelmetlensége miatt a kisbusz frontálisan ütközött egy teherautóval. A kisbuszban utazó összes személy a helyszínen az életét veszítette. Valamennyien a Maros megyei Mikefalvához és Balavásárhoz tartozó településekről származtak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26748
A szociáldemokrata rezsim egyesek szerint elegánsan átcsúszott a nemzeti-kommunizmusba.
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Megteheti, persze. Csak nagy marhaság. Több szempontból is.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.