Fotó: Szántai János
Állati!
Timi
2018. május 26. szombat, 21:13
Papír malacfejekkel riogatnak a belvárosban.

Pezseg Kolozsvár belvárosa a TIFF-nek köszönhetően, és aki igazán elkötelezett, az ki is használja a nyüzsgést, hogy felhívja a figyelmet az olyan fontos ügyekre, mint az állatjogvédelem. Pár fiatal ma rózsaszín papírból hajtogatott disznófejekkel állt ki a belváros egyik legforgalmasabb pontjára, így tiltakozva az állatkínzás ellen. Vagyis erre következtettünk a laptopokon a járókelőknek mutogatott állattetemek képeiből. Más nem igazán történt. Akit nem érdekelt, az kikerülte őket, akit meg igen, az bizonyára örült, hogy vannak még fiatalok, akik hisznek abban, az ilyesmivel megváltoztatható a világ.

Fotók: Szántai János

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26745
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.