Itt a nyár, TIFFeg a Főtér

Rendesen rátelepült a filmfesztivál a Főtérre, délután már moccanni is alig lehet a szabadtéri mozitól.
Hirdetés

Május vége, ismét pezseg a város: a levegőből is érezni, hogy valami készül Kolozsváron. Napok óta építik be a Főteret a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál díszleteivel, rendezik be az óriási szabadtéri mozit. Ma kezdődik a 17. TIFF:

Sőt, idén le is csordult a TIFF a Főtérről, a fesztivál űrkabinja már csak a Deák Ferenc utca elejére fért el. Tegnap kezdték el kilövésre felkészíteni, ma már teljes gőzzel üzemelt.

TIFF-űrkabin

Fotók: Szabó Tünde

Becsatolás és a VR-szemüveg felcsatolása után 10-20 perces filmeket lehet nézegetni benne úgy, hogy a kép, az érzékelt környezet aszerint változik, merre fordítjuk a fejünket vagy épp az egész széket. Ingyenes, csak ki kell várni, míg ürül egy szék.

 

Készül a VIP-bejárat.

 

Bár reklámkerítéssel vették körbe a téren kialakított mozit, lazán be lehet látni rajta, sőt érdeklődni is lehet, mi zajlik itt. Lévén hogy mellette a jegy-, szuvenír- és információs konténer még nem üzemel.

 

A New York mindenesetre díszbe öltözött, a maradék állványzatot is terepszínűre cserélték.

 

Képernyő felfújva, lassan kész a szabadtéri mozi. 

 

A szervezők rendezik a soraikat, miközben a nyertesek már a helyszínre értek.

 

Hirdetés

Utolsó simítások a székeken – akartam írni, de a képriport feltöltése közben, még a megnyitó előtt lezuhant egy jó nagy nyári zápor, úgyhogy az utolsó simításokat valószínűleg majd akkor végzik, ha eláll az eső. Ha eláll. Vagy majd mindenki letörli magának.

 

Kész a fesztivál henyélője, lehet bátran leskelődni.

 

Még ez is TIFF: ingyenes bringakölcsönzés a Pegas jóvoltából és reklámjáért. Személyivel lehet elkötni, de ha valaki nem hozza vissza, biztos, hogy nem csak a személyije bánja. A bringákat tesztelni inkább napközben ajánlatos, amikor hely is van hozzá, a mozi minden esti felépítése után moccanni se nagyon lehet a Főtéren.

 

Critical Mass

Azért a májusi Critical Mass megpróbálta. Mármint a moccanást. 

 

TIFF

A mozizók számára viszont van hely bőven. Még a kukának is jutott.

 

Ha valaki bejutott már, légyszi kínálja meg Matyit is. Vagy legalább a lovát.

 

Helló, TIFF!

Helló, nyár, helló, filmek! Isten veled, májusi eső.

Hirdetés