Hat varázslatos erdélyi kastély nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt pár napra

Családi batyus piknik és színes program várja az érdeklődőket.
Hirdetés

Színes helyi programokkal nyitja meg kapuit hat erdélyi kastély május 24–27. között, a nemzetközi Magánörökség Hete rendezvénysorozathoz csatlakozva.

„Gyerekprogramok (mesesarok, óriás kifestő, kincskeresés stb.), kézműves tevékenységek és vásár, koncertek, táncműsorok, kiállítások és számtalan más program lesz az egyes helyszíneken, közös rendezvényként pedig mindenhol családi batyus piknikre várunk! A kastélyok kertjeiben terített asztalokon gyűl össze a sok finom falat, amit magatokkal hoztok, majd ezt közösen fogyasztjuk el ezeken a mesés helyszíneken.” – írják a szervezők.

A Nyitott Kastélyok Hetén a következő hat kastély vesz részt: a Mikes-kastély, Zabola (Kovászna megye), a Kálnoky-kastély, Miklósvár (Kovászna megye), Kornis-kastély, Szentbenedek (Kolozs megye), a Kendy-Kemény kastély, Marosvécs (Maros megye), a Rákóczy-Bánffy kastély, Gyalu (Kolozs megye), valamint az Urmánczy-kastély, Maroshévíz (Hargita megye).

A PIKNIK – Nyitott Kastélyok hetét a European Historic Houses (Európai Történelmi Házak) brüsszeli székhelyű érdekvédelmi szervezet Private Heritage Week (Magánörökség Hete) kezdeményezéséhez csatlakozva szervezi meg a Kastély Erdélyben Koalíció. A Private Heritage Week célja, hogy Európa-szerte megnyissa a magánkézben lévő történelmi műemlékek, kastélyok, kúriák kapuit a nagyközönség előtt.

A részletes program itt böngészhető.

Hirdetés