Ebből éltek a magyarországi baleset áldozatai

Egyre több részlet derül ki a kilenc halálos áldozatról.
Hirdetés

Többnyire alkalmi mezőgazdasági munkából élő roma férfiak és nők a kedden délután történt ceglédberceli közúti baleset halálos áldozatai.

Sagyebo István, a Maros megyei Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, az áldozatok közül négyen a községhez tartozó Egrestő lakosai. Két áldozat élettársi viszonyban élt egymással, hat gyerek maradt árván utánuk. A másik két egrestői áldozat egyikének két gyermeke maradt árván. A polgármester elmondta, hogy a községben élő roma családok általában a román és a magyar nyelvet is beszélik, az elhunytak gyerekei román tannyelvű iskolába járnak.

Sagyebo István azt mondta, hogy szerdán a községháza hivatalnoka meglátogatta a családokat, és megvizsgálta szociális helyzetüket. Az elmúlt időszakban az elhunytak egyike kapott szociális segélyt a hivataltól. „Egyelőre tájékozódunk, és próbáljuk rendezni az árván maradt gyermekek helyzetét” – jelentette ki a polgármester.

Székely László, a Maros megyei Mikefalva polgármestere azt mondta: a gépkocsit a községhez tartozó Désfalván élő, fuvarozással foglalkozó vállalkozó vezette, akinek két gyermeke maradt árván. Az autóban utazott ugyanakkor egy, a községhez tartozó Felsőkápolnán élő testvérpár, és egyikük felesége. A felsőkápolnai áldozatok után három gyerek maradt árván.

A polgármester elmondta, hogy valamennyien a helyi roma közösség tagjai voltak, és alkalmi külföldi mezőgazdasági munkákból tartották fenn magukat. Szlovéniai munkáról tértek haza, amikor a baleset történt.
 

Hirdetés