Apáczai!
Szerző: Szántai János
2018. május 21. hétfő, 17:08
Máris eláruljuk. És azt is, mi fog itt történni a nagyon is közeli jövőben.

Nos, ha jól megnézi a fenti képet, akkor rájön, hogy a kolozsvári Apáczai Csere János Líceum... hosszabb lett. vagyis megnőtt. Vagyis: elkészült az új épületszárny!

Csak az utolsó simítások vannak még hátra, és következik a pompázatos épületátadó ünnepség. Egész pontosan június 2-án, szombaton 11 órától. És jelen lesz Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese is. És akkor tartják az Apáczaisok Világtalálkozóját is!

És lesz ott minden, mi szemnek s fülnek ingere, komoly is, vidám is. Lesz istentisztelet, épületszárny-szentelés, épületbejáró élménytúra, osztályfőnöki órák a régi apáczaisoknak, kerekasztal-beszélgetés, emlékezés a régi iskolára, filmes műhely, kiállítás, tánc, klasszikus zene, musical, de még a Loose Neckties Society zenekar is ott lesz.

Szóval, nagy buli lesz. Egy nagy múltú iskolában. Amely irtó szép lett. Gratulálunk mindenkinek, aki hozzájárult a szépítéshez!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26674
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.
Egy erkölcs nélküli állam jobba tenné, ha szépen kiiratkozna minden klubból és lemászna a térképről.
Mintegy tízezren vonultak utcára a Viorica Dăncilă vezette kabinet távozását követelve.