Füstbe ment terv
Szerző: Szántai János
2018. május 21. hétfő, 18:01
Snoop Dogg nem jön Erdélybe. Bukarestbe megy.

Emlékeznek még a vicces sztorira, amikor 2016-ban Snoop Dogg, a sztárrapper véletlenül az erdélyi Marosbogátot jelölte meg egyik következő koncertjének helyszíneként, a kolumbiai Bogotá helyett?

Oké, jót röhögött a dolgon mindenki, maga Snoop Dogg is, aztán a kreatív marosbogátiak létrehoztak egy vicces kis honlapot. Aztán az erdélyi hipszterek is lecsaptak a nagyon sirály sztorira, és összedobtak egy óriáspikniket A Helyen, Ahol Snoop Dogg Koncertezni Fog.

Szerkesztőségünk is beszállt a Marosbogát-Dogg-exploitationbe, egy videó erejéig. Tessék:

 

 

Aztán, amikor már mindenki minden bőrt lehúzott a marosbogáti megakoncertről, robbant a bomba: Marosbogát polgármestere bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat Dogg úr impresszárióival egy esetleg 2017-ben megszervezendő koncertről.

Aztán jött 2017, és eltelt 2017. És Snoop Dogg eltűnt a fűfelhőben. Ám idén egyszer csak előbukkant. De mint oly gyakran, a valóság most is más, mint az álmok. Vagy, ha tetszik. Dogg úr jól kicseszett a marosbogátiakkal. Tehát: az igaz, hogy a rapper eljön Romániába. Az viszont nem igaz, hogy Marosbogáton fog koncertezni.

Magyarán, aki élőben akarja hallani a Smoke Weed Every Day című klasszikus slágert, annak Bukarestbe kell mennie augusztus 29-én.

Hiába. Így megy ez.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26675
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.