Négy gyerekre esett rá egy buszmegálló

Állítólag az egyik családtag ittasan nekitámaszkodott, és lerántotta az esőbeállót. Nem lehetett túl stabil a szerkezet.
Hirdetés
Kórházba szállítottak péntek délután négy gyermeket a Désen, mert rájuk esett egy buszmegálló esőbeállójának a teteje és annak tartószerkezete – írja az Agerpres. 
 
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy négy hónapos, egy kétéves, egy négyéves és egy hatéves gyermeket vittek kórházba, utóbbiakat Désre, a két kisebbiket Kolozsvárra. A sérültek eszméletüknél voltak, amikor kórházba vitték őket.
 
 
Costan Morar dési polgármester szerint a hatóságok és a szülők egyaránt felelősek azért az incidensért. Elmondta: az incidens bekövetkeztekor egy roma család tartózkodott a megállóban, amelynek egyik tagja állítólag ittas állapotban volt, nekitámaszkodott az esőbeálló tartókeretének és lerántotta, így esett az a padon ülő gyermekekre. 
 
Az önkormányzat tulajdonát képező buszmegállót a helyi tömegközlekedési vállalat használja. A létesítmény régi, de a közeljövőben uniós projekt keretében felújítják. Addig is – a hasonló problémák elkerülése érdekében – ellenőrizni fogják mindegyik buszmegállót, és ahol szükséges, javításokat végeznek – mondta a polgármester. 

Hirdetés