Fotó: Tudor Duică Facebook-oldala
Lecke
Szerző: Tudor Duică
2018. május 17. csütörtök, 09:56
Ahogy mondani szokták: igazsága van neki. Tudor Duică írása.

A fényképen egy tábla látható a Cseh Köztársaságon belüli Morvaország régió történelmi határáról.

Igazi „nemzetárulók” ezek a morvák.

És „nemzetárulók” a sziléziaiak, az erdélyiek és abszolút mindenki ezen a bolygón,

akik autonómiát, regionalizálást, decentralizálást akarnak.

És mindnyájukat Budapest „fizette le”!!!

Vajon ki fizeti a szélsőségeseket, az ultranacionalistákat, az antiszemitákat, az Erdély-elleneseket és az autonómiaelleneseket, az idegengyűlölőket és a sovéneket? Jogos kérdés: ha már egyszer bármit is tennél vagy mondanál nyilvánosan, ez csakis úgy lehetséges, hogy valaki lefizetett ezért…

A psd (Szociáldemokrata Párt, PSD, az írásmód az eredeti szöveg szerint – a szerk.) fizet benneteket? A SRI? Moszkva? Az Orosz Pátriárkia?

Hé, te „hazafi”!!! Egy dolog hazafinak képzelned magad és más dolog annak is lenni!!!

Tanuld meg az anyanyelvedet, ne köpdöss több szotyihéjat a járdára,

ne dobd ki többé a poharakat a gépkocsid ablakán, hagyd tisztán, te hazafi, a helyet az erdőben, ahol megetted a miccsedet és megittad a sörödet.

Hé, te „hazafi”!!! Seperd fel a mocskot a tömbházad és a házad előtt, ne dobáld többé szét a pillepalackokat a folyókba és a tavakba, ne gázolj át többé a zöldövezeteken, óvd a természetet és tisztelt felebarátaidat, akármilyen nyelvet beszél, és akármilyen felekezetű lenne.

Hé, te „hazafi”!!! Ha álláspontod mellett állsz ki, többé ne káromkodj, mint egy kocsis, hanem hozz fel érveket és használd az elmédet, ne nevezz többé ostobának, ökörnek, retardáltnak vagy nemzetárulónak mindenkit, aki más véleményen van. Nézz magadba és tudatosítsd, hogy ki vagy te. Ügyelj, nehogy megrepedjen a tükör, amikor belenézel. Mert az arcbőröd biztosan nem fog megrepedni a szégyentől.

A hazafi nem tudja, mi az a szégyen… Ő örökké úr.

Csakis a könyörületességén múlik, hogy a magyarok vagy a zsidók is kaphatnak egy darabot a román kenyérből…

Tele van a net meg a Facebook ezekkel a helyesen beszélni képtelen kreténekkel, akiknek nagy gondot okoz két érthető mondatot összerakni, de nagy hazafiak, nemzet- és országvédők. Persze, szájalással… Ennyire korlátozódik az úgynevezett hazafiságuk… Szájalásra, gyalázkodásra, trikolór zászlók lobogtatására és bátorságserkentő szlogenek bégetésére…

Az, hogy az egészségügy a padlón van, az oktatási rendszer romokban, az infrastruktúra – 28 évnyi folyamatos lopkodás után – az utolsók között van Európában, 4–5.000.000 román állampolgár elszökött Romániából, mint ördög a tömjénfüsttől, mindezek csak jelentéktelen, másodlagos dolgok ezeknek a hazafiaskodó szarcsimbókoknak, akik Ávrámka (Avram Iancu – a szerk.) légióinak háborúskodó korszakában képzelik magukat…

Ezek mellett megjelent még a protokronista dákopaták szektája, az autochtonista tudatlanok legsiralmasabb gyülekezete is, maximális felsőbbrendűségi dölyffel,

mintha a román nép lenne a világ közepe, vagy mi a szösz…

Az eredmény? Nos, szabad szemmel látható, mára Románia történelmének legostobább politikusai vezetnek bennünket.

Pontosan ezek, akik nagy hazafiaknak hiszik magukat, ők juttatták az Európa-ellenes viselkedésükkel az országot a mai szörnyűséges állapotába…

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26624
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.