kezdődik a buli
Szerző: Főtér.ro
2018. május 17. csütörtök, 18:33
Igen sokszínű lesz a program a nagyváradi várban június harmadik hetében.

„Állandó pörgés” – így jellemezték az idei, 6. Szent László Napok programját a szervezők csütörtökön, Nagyváradon tartott sajtótájékoztatójukon.

Zatykó Gyula főszervező, Mihálka Melinda programigazgató és Nagy József Barna, a társszervező Magyar Polgári Egyesület elnöke arról tájékoztatták a sajtót, hogy a Szent László Napok szerkezete nem változik, így június 17-én, vagyis a nulladik napon az immár hagyományos kerékpározással indul, a csúcsra járatás pedig a június 22-24-es hétvégén lesz.

A térség legnagyobb kulturális fesztiválján idén is kiemelt szerepet kapnak a családbarát, hagyományőrző és kulturális rendezvények, tudományos előadások, megtartják az immár elmaradhatatlan kézművesvásárt, a Nagyváradról elszármazottak találkozóját, lesz örömfőzés, borfalu, lesz sok humor, és rengeteg zene.

Mihálka Melinda, Zatykó Gyula és Nagy József Barna

Június 22-én, pénteken a Magna Cum Laude, szombaton Rúzsa Magdi, vasárnap este pedig Fenyő Miklós és csapata, Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai lépnek fel.

De ezek csak a főbb fellépők, ennél sokkal bővebb a zenei felhozatal, lesz például sanzonest, zenél a Szigligeti színészzenekar és Andy Roll, vagyis Dutka András, a régizenét a Corvina Consort szolgáltatja, a gyerekek pedig a 100 Folk Celsius zenéjére pöröghetnek. A humorszekciót Felméri Péter és Benedek Zoltán képviseli, lesznek lovasprogramok, középkori harci bemutatók, íjászoktatás és fogathajtás is. Emellett idén is megszervezik a lassan hagyományossá váló Két keréken határok nélkül nevű biciklitúrát.

Június 18-án felavatják gróf Rhédey Lajos, Nagyvárad jeles mecénásának mellszobrát a ma parkként működő Rhédey-kertben.

A részletes program nemsokára elérhető lesz a Szent László Napok honlapján és Facebook-oldalán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26634
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.
Pár zaftos kulcsszó egy igazi román nemzetvédő hazafi politikus parlamenti interpellációja kapcsán.
Már csak két hónap, és lehet felvételizni az egyetemre. Több száz szakra, közel 25 ezer helyre.
Az elkövetkező egy évben 3,5 százalékkal kevesebbet fizetünk az áramért.
Az ügyészek a forradalom utáni időszakban elkövetett összes törvénytelenség miatt előveszik a volt elnököt.
A DNA három év letöltendő börtönbüntetést kért a szenátus elnökére, de a legfelsőbb bíróság ma felmentette a hamis tanúzás vádja alól.
Úgy tűnik, Liviu Pop úr nincs tisztában a román szlenggel. Sem.