kezdődik a buli
Szerző: Főtér.ro
2018. május 17. csütörtök, 18:33
Igen sokszínű lesz a program a nagyváradi várban június harmadik hetében.

„Állandó pörgés” – így jellemezték az idei, 6. Szent László Napok programját a szervezők csütörtökön, Nagyváradon tartott sajtótájékoztatójukon.

Zatykó Gyula főszervező, Mihálka Melinda programigazgató és Nagy József Barna, a társszervező Magyar Polgári Egyesület elnöke arról tájékoztatták a sajtót, hogy a Szent László Napok szerkezete nem változik, így június 17-én, vagyis a nulladik napon az immár hagyományos kerékpározással indul, a csúcsra járatás pedig a június 22-24-es hétvégén lesz.

A térség legnagyobb kulturális fesztiválján idén is kiemelt szerepet kapnak a családbarát, hagyományőrző és kulturális rendezvények, tudományos előadások, megtartják az immár elmaradhatatlan kézművesvásárt, a Nagyváradról elszármazottak találkozóját, lesz örömfőzés, borfalu, lesz sok humor, és rengeteg zene.

Mihálka Melinda, Zatykó Gyula és Nagy József Barna

Június 22-én, pénteken a Magna Cum Laude, szombaton Rúzsa Magdi, vasárnap este pedig Fenyő Miklós és csapata, Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai lépnek fel.

De ezek csak a főbb fellépők, ennél sokkal bővebb a zenei felhozatal, lesz például sanzonest, zenél a Szigligeti színészzenekar és Andy Roll, vagyis Dutka András, a régizenét a Corvina Consort szolgáltatja, a gyerekek pedig a 100 Folk Celsius zenéjére pöröghetnek. A humorszekciót Felméri Péter és Benedek Zoltán képviseli, lesznek lovasprogramok, középkori harci bemutatók, íjászoktatás és fogathajtás is. Emellett idén is megszervezik a lassan hagyományossá váló Két keréken határok nélkül nevű biciklitúrát.

Június 18-án felavatják gróf Rhédey Lajos, Nagyvárad jeles mecénásának mellszobrát a ma parkként működő Rhédey-kertben.

A részletes program nemsokára elérhető lesz a Szent László Napok honlapján és Facebook-oldalán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26634
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.