Állandó pörgést ígérnek a 6. Szent László Napokra

Igen sokszínű lesz a program a nagyváradi várban június harmadik hetében.
Hirdetés

„Állandó pörgés” – így jellemezték az idei, 6. Szent László Napok programját a szervezők csütörtökön, Nagyváradon tartott sajtótájékoztatójukon.

Zatykó Gyula főszervező, Mihálka Melinda programigazgató és Nagy József Barna, a társszervező Magyar Polgári Egyesület elnöke arról tájékoztatták a sajtót, hogy a Szent László Napok szerkezete nem változik, így június 17-én, vagyis a nulladik napon az immár hagyományos kerékpározással indul, a csúcsra járatás pedig a június 22-24-es hétvégén lesz.

A térség legnagyobb kulturális fesztiválján idén is kiemelt szerepet kapnak a családbarát, hagyományőrző és kulturális rendezvények, tudományos előadások, megtartják az immár elmaradhatatlan kézművesvásárt, a Nagyváradról elszármazottak találkozóját, lesz örömfőzés, borfalu, lesz sok humor, és rengeteg zene.

Mihálka Melinda, Zatykó Gyula és Nagy József Barna

Június 22-én, pénteken a Magna Cum Laude, szombaton Rúzsa Magdi, vasárnap este pedig Fenyő Miklós és csapata, Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai lépnek fel.

Hirdetés

De ezek csak a főbb fellépők, ennél sokkal bővebb a zenei felhozatal, lesz például sanzonest, zenél a Szigligeti színészzenekar és Andy Roll, vagyis Dutka András, a régizenét a Corvina Consort szolgáltatja, a gyerekek pedig a 100 Folk Celsius zenéjére pöröghetnek. A humorszekciót Felméri Péter és Benedek Zoltán képviseli, lesznek lovasprogramok, középkori harci bemutatók, íjászoktatás és fogathajtás is. Emellett idén is megszervezik a lassan hagyományossá váló Két keréken határok nélkül nevű biciklitúrát.

Június 18-án felavatják gróf Rhédey Lajos, Nagyvárad jeles mecénásának mellszobrát a ma parkként működő Rhédey-kertben.

A részletes program nemsokára elérhető lesz a Szent László Napok honlapján és Facebook-oldalán.

Hirdetés