Notabilitások a konferencián. Liviu Pop balról a harmadik | A kép forrása Liviu Pop Facebook-oldala
Aranyszájú Liviu
szabot
2018. május 16. szerda, 16:33
Őszinteségi rohamot kapott a PSD egyik rövid lejáratú tanügyminisztere.
Elképesztő vallomást tett ma egy szakkonferencián Liviu Pop, a Szociáldemokrata Párt egyik olyan féléves kormányának a volt oktatási minisztere, amely kabinetet maga a párt buktatta meg meg. Liviu Pop csak a kormányzatból bukott ki, a parlamentből nem, azóta is ő elnökli a szenátus oktatásért, tudományért, ifjúságért és sportért felelős szakbizottságát.
 
És bár csak fél évig vezethette az oktatási tárcát, olyan ötletek miatt emlékezhetünk rá, mint 
További reformokat is tervezett az oktatásban, de „az állam – mi – inkább leállítottunk bizonyos reformokat, mert így volt kényelmesebb számunkra”
– árulta el ma Liviu Pop egy konferencián, amit az UNICEF rendezett a korai oktatásról.
 
Végtére is a kormányzati kényelem sokkal fontosabb, mint az a mintegy kétszázezer gyermek, aki évente bekerül a hazai közoktatásba, és az a sokezer, aki évente kihull onnan.
 
 
A valószínűleg nem előre megfontolt vallomást a volt miniszter aközben tette, hogy elmondta, a parlament a napokban fogadta el, hogy 2020-tól az óvodai nagycsoport is kötelezővé váljon, akárcsak a középfokú oktatás, 2023-tól az óvodai középcsoport, 2030-tól pedig a kiscsoport is – írja az Adevarul honlapján. Liviu Pop bízik benne, hogy az oktatási minisztérium képes levezényelni egy „egészséges reformot”.
 
Az első ezer nap a következő száz évből. A korai oktatás mint Románia versenyképességének esélye nevet viselő konferenciát a Román Nemzeti Banknál rendezték ma politikusok, tanárok, pszichológusok és külföldi szakértők részvételével.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26614
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.