szabot
2018. május 16. szerda, 15:33
Egyre bizarabb károkat okoz a vihar Erdélyben.

A tűzoltók segítségével kellett eltávolítani egy fát, amelyet az erős szél a brassói zenelíceum előtt álló autóbuszra döntött. A Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői szerint senki nem sérült meg.

A katasztrófavédelmiseket közben több olyan épülethez riasztották Brassó több negyedében, ahol fennáll a veszély, hogy az erős szél leseperi a fémlemez tetőzetet.

A meteorológusok tegnap még csak heves esőzések miatt adtak ki mára elsőfokú riasztást, ma kora délután viszont viharos erejű szélre is figyelmeztetnek. A viharriasztás a székelyföldi, dél-, közép- és észak-erdélyi megyékre érvényes Brassótól Máramarosig. A helyenként 60-70 km/órás szél hegyvidéken még erősebb lehet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26612
Akik visszavarázsolják a múltba az adminisztratív palotát.
Visszaküldték az ügyészeknek a Tamási Zsoltot és Ştefan Someşant érintő zavaros vádiratot.
Milyen szépen vezényelte fehér ruhájában a könnygázrohamra induló rohamosztagosokat!
Jól meg is büntették. Csak a graffitik nem hajlandók eltakarodni az épületek falairól.
A jelenlegi politikai vezérek szerint tökéletesen. Illetve, magasról tojnak a román gazdaság budijába. Ez pedig előbb-utóbb megbosszulja magát.
Ezúttal egy gyulafehérvári épület tulajdonjogát vitatják el.
Ő igazán nem tehet róla, hogy az ülés végetért, mielőtt ő odaért volna.
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A restaurátorok végre távcső nélkül is szemügyre vehetik Kolozsvár egyik legismertebb műemlékének falait.
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.