Fotó: telekomsport.ro
Nyugodjék békében!
Szerző: Főtér.ro
2018. május 15. kedd, 20:15
81 éves korában érte a halál.

Elhunyt Cristian Ţopescu sportkommentátor – jelentette be kedden dr. Silviu Negoiţă, az Elias kórház szóvivője.

„Cristian Ţopescut május 8-án, több krónikus betegséggel, súlyos állapotban vitték be az Elias Sürgősségi Kórházba. Benntartózkodása alatt az intenzív osztályon kezelték. Május 15-én leállt a szíve, és nem tudták újraéleszteni” – írja az Elias kórház közleménye. Az ismert sportkommentátor 81 éves volt.

Cristian Ţopescu 1937. március 26-án született Bukarestben. 1953 és 1964 között a Bukaresti Steaua színeiben sportolt, miután felhagyott az aktív sportolással, sportriporter lett a román közszolgálati televíziónál (TVR), és ebben a minőségében hat nyári és négy téli olimpián vett részt. Sportkommentátorként több mint 5 000 élő közvetítése volt olimpiáról, világbajnokságról, Európa-bajnokságról. Több mint 200, sporttémájú írása jelent meg, több könyvet adott ki. Pályafutása során több sajtóorgánumnál is vezetői tisztséget töltött be, több állami kitüntetésben részesült. 2008 és 2012 között a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora volt.

Szakmai teljesítménye és népszerűsége alapján az volt a román sportéletben, mint Knézy Jenő a magyar sporttörténetben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26604
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.