Sokánt!
Jean St'Ay
2018. május 14. hétfő, 08:57
A kormány? Nem! A korrupt intézményrendszer? Nem! A béna törvénykezés? Nem! Hát akkor ki?

Az Idegenek. Hát persze! A sötétben bujláló gonosz Idegenek ármánykodnak a haza szent földjén, hogy a szegény román népet a huszadik század utazósebességének börtönében tartsák. És van itt még némi pikantéria. Különösen a hegyeket átszelő autópályákat akadályozzák az Idegenek. Na, ők vajon kik lehetnek?

És ezt nem a spicces szomszéd mondta. Nem egy neodák Facebook-troll. A Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik szenátora. Nevezetesen, Șerban Nicolae úr.

Nicolae urat meghívták egy televíziós műsorba, hogy beszéljen kicsit a hazai politikáról, gazdaságról, egyebekről. És Nicolae úr bedobta az atombombát: azt mondta, „nagyon gyanús”, hogy Romániában nincsenek autópályák – értik, nagyon gyanús! –, és szerinte „idegen érdekek” állnak a dolog hátterében. 

A bomba konkrétan akkor robbant, amikor a műsorvezető rákérdezett, lesz-e 2020-ig 150 kilométernyi átadott autópálya Romániában (egy korábbi fogadás kapcsán). És innen idézzük a kormánypárt e jeles látnokát, Nicolae urat: „Én többet szeretnék. Ez nagyon gyanús. Nehezen hiszem el, hogy csupán ostobaságról van szó. Nagyon sok a lopás is, és kezdem azt hinni, hogy talán idegen érdekek vannak, de mindenképpen túl rendszerszerű érdekek, hogy ne legyenek autópályák, különösen a hegyeken keresztül. (Értik? A hegyeken keresztül!). Ez nagyon gyanús. Amennyi pénzt elköltöttek, az összes kormány, pártállástól függetlenül. Ezt nem lehet lopással, hanyagsággal vagy hozzá nem értéssel magyarázni. Létezett, és ma is létezik egy rendszerszerű érdek, hogy Romániában ne legyen a hegyeket átszelő autópálya. Hogy Romána egy kevésbé fejlett periférián maradjon.”

És akkor most már nyugodtan alhat mindenki. Nem a román rendszer a hibás, hogy nincsenek autópályák Romániában. Különösen hegyeken átívelők! Hanem az Idegenek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26581
A román külügy szokatlanul higgadt hangnemben reagált, és a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett foglalt állást.
Létezik, hogy a jelenlegi koalíció annyira felelőtlen legyen, hogy maga ellen fordítsa az ország lakosságának 80 százalékát?
Kolumbia egyik hátvédje a 3. percben kezezett, azonnal kiállították. Japán persze berúgta a 11-est.
Mindenki megkapja a magáét – a középkori kódexek stílusában. VIGYÁZAT: POLITIKAILAG NAGYON NEM KORREKT TARTALOM!
Rég várt változások védik ezentúl azokat, akiket otthon ütlegelnek.
Le akarják szoktatni és eltiltani a kiskorúakat a koffeinbombákról.
A tévészerelőből Bihar megye egyik legbefolyásosabb politikusává vált Kiss Sándor több korrupciós ügy kulcsfigurája volt.
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?