Horror Szentgyörgyön
béel
2018. május 14. hétfő, 07:28
Hosszú évekre börtönbe kell vonulnia, amennyiben marad az alapfokú ítélet.

Ítélet született az utóbbi évek egyik legdöbbenetesebb erdélyi bűncselekményének ügyében: 15 év börtönbüntetést szabott ki alapfokon a Kovászna Megyei Törvényszék arra a 16 éves sepsiszentgyörgyi fiatalra, akit kannibalizmussal vádolnak.

A bíró elrendelte, hogy a jelenleg Feketehalmon előzetesben ülő fiatalt, akit minősített emberöléssel és hullagyalázással vádolnak, szállítsák át egy börtönbe, hogy 15 éves büntetését letöltse. A vádlottnak ugyanakkor 20 000 lej kártérítést kell fizetnie az áldozat családjának.

Az ítélet nem jogerős. A fellebbezési határidő tíz nap.

A fiatal 2017 novemberében követte el a tettét, és a nyomozás bebizonyította, hogy a gyilkos több darabot megevett az áldozat holttestéből.

Az ügyészek szerint a tettes beismerte, hogy hétéves korától rendszeresen kezdve ragasztót szív, és azt is, hogy az áldozatot egy kővel agyonverte, egy üvegdarabbal több darabot kivágott az arcából, és megette.

Korábbi beszámolók szerint a gyanúsított a kihallgatás során nevetve dicsekedett a tettével, aprólékos részletességgel mondta el, hogy mit tett. A vallomása szerint az áldozattal egy közeli áruházban öt liter vodkát és tíz liter sört vásároltak, majd az alkoholt az utcán fogyasztották, ám mivel a csendőrök megbírságolták őket emiatt, behúzódtak a híd alá, és ott folytatták az ivást. Közben ragasztógőzt is szívtak. Összeszólalkoztak, ezt követően a fiú egy kővel szétverte az áldozat fejét, majd egy üvegdarabbal a torkát is elvágta. Azt mesélte, hogy a tenyeréből itta a vérét, majd kivágta a nyelvét és az állkapocscsontját. Az emberi maradványokat hazavitte, megmutatta a testvérének, majd előtte evett belőle.

A nyomozók szerint a gyereket a nagyanyja nevelte és gyakran mutatkozott olyan hajléktalanok társaságában, akik a régi Olt-híd alatt húzták meg magukat, ahol a gyilkosságot is elkövette.

Az áldozat egy 21 éves hetei hajléktalan volt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26580
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.