Horror Szentgyörgyön
béel
2018. május 14. hétfő, 07:28
Hosszú évekre börtönbe kell vonulnia, amennyiben marad az alapfokú ítélet.

Ítélet született az utóbbi évek egyik legdöbbenetesebb erdélyi bűncselekményének ügyében: 15 év börtönbüntetést szabott ki alapfokon a Kovászna Megyei Törvényszék arra a 16 éves sepsiszentgyörgyi fiatalra, akit kannibalizmussal vádolnak.

A bíró elrendelte, hogy a jelenleg Feketehalmon előzetesben ülő fiatalt, akit minősített emberöléssel és hullagyalázással vádolnak, szállítsák át egy börtönbe, hogy 15 éves büntetését letöltse. A vádlottnak ugyanakkor 20 000 lej kártérítést kell fizetnie az áldozat családjának.

Az ítélet nem jogerős. A fellebbezési határidő tíz nap.

A fiatal 2017 novemberében követte el a tettét, és a nyomozás bebizonyította, hogy a gyilkos több darabot megevett az áldozat holttestéből.

Az ügyészek szerint a tettes beismerte, hogy hétéves korától rendszeresen kezdve ragasztót szív, és azt is, hogy az áldozatot egy kővel agyonverte, egy üvegdarabbal több darabot kivágott az arcából, és megette.

Korábbi beszámolók szerint a gyanúsított a kihallgatás során nevetve dicsekedett a tettével, aprólékos részletességgel mondta el, hogy mit tett. A vallomása szerint az áldozattal egy közeli áruházban öt liter vodkát és tíz liter sört vásároltak, majd az alkoholt az utcán fogyasztották, ám mivel a csendőrök megbírságolták őket emiatt, behúzódtak a híd alá, és ott folytatták az ivást. Közben ragasztógőzt is szívtak. Összeszólalkoztak, ezt követően a fiú egy kővel szétverte az áldozat fejét, majd egy üvegdarabbal a torkát is elvágta. Azt mesélte, hogy a tenyeréből itta a vérét, majd kivágta a nyelvét és az állkapocscsontját. Az emberi maradványokat hazavitte, megmutatta a testvérének, majd előtte evett belőle.

A nyomozók szerint a gyereket a nagyanyja nevelte és gyakran mutatkozott olyan hajléktalanok társaságában, akik a régi Olt-híd alatt húzták meg magukat, ahol a gyilkosságot is elkövette.

Az áldozat egy 21 éves hetei hajléktalan volt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26580
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?