Nem sci-fi: a román rendőrség védi a magyar tulajdonú Arsenie Boca-márkanevet

Aradon egy vallási kegytárgyakat árusító boltból vitték el a legnépszerűbb román ortodox szerzetest ábrázoló árut.
Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy egy jó orrú magyar üzletember, a kecskeméti illetőségű Sándor Andor európai uniós szinten levédette a romániai ortodox hívek által szentként tisztelt Arsenie Boca szerzetes ábrázolását.

2017 végén a Hunyad megyei felsőszilvási ortodox kolostornál, Arsenie Boca kegyhelyénél tevékenykedő szuvenírárusok felszólítást kaptak egy ügyvédi irodától, hogy nincs joguk a 28 éve halott, azóta kultikus alakká vált szerzetes arcképét és nevét használni a különféle tárgyakon, mivel azt a magyarországi üzletember levédette az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (EUIPO).

Azóta a márkanév használati jogát megszerezte egy aradi férfi. Miután George Emanuel Daniel feljelentést tett az aradi rendőrségen, az egyenruhások megjelentek az ortodox vallási tárgyakat árusító boltban és elrendelték az Arsenie Boca arcképét viselő tárgyak visszavonását  polcokról.

Korábban a Sándor Andor üzleti érdekeit védő ügyvédi iroda közölte, hogy az Arsenie Bocát ábrázoló tárgyak nagy része Kínából származik és teljesen ellenőrizetlenül forgalmazzák Romániában.

Hirdetés