Fotó: Wikipedia | Domokos Adrian
Tragédia
Szerző: Főtér.ro
2018. május 10. csütörtök, 20:41
A német juhászkutya több helyen is megharapta a gyereket, akit meg is kellett műteni. Állapota azóta stabil.

Súlyos állapotban került az aradi kórház sürgősségi osztályára egy 9 éves gyermek, miután szomszédja szabadon engedett kutyája megharapta – tájékoztatott Siminia Roz, az egészségügyi intézmény szóvivője.

„A gyermeket mentővel hozták a kórházba, ahol átvették a sürgősségin dolgozó orvosok. Több harapott sebe is volt, az egyik a csípőtájékon, amely a mélysége miatt súlyosabb, ezért meg kellett műteni. Jelenleg a kórház gyermekosztályán fekszik, stabil az állapota és gyógyszeres kezelés alatt áll” – nyilatkozta a szóvivő.

Az ügyben büntetőjogi eljárást indított a rendőrség a német juhászkutya gazdája ellen, aki a gyermek szomszédságában lakik. Az eb akkor támadt rá a 9 éves gyermekre, amikor az a játszótérről igyekezett hazafele – tájékoztatott az Arad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Claudia Iuga.

Claudia Iuga elmondása szerint a gyermek megbotlott az utcán, a szomszéd által szabadon engedett kutya pedig rátámadt és többször megharapta. A férfit 500 lejre bírságolták, amiért felügyelet nélkül hagyta a kutyát, ugyanakkor bűnügyi eljárás indult ellene, mivel elmulasztotta megtenni a kutyatámadás elkerüléséhez szükséges óvintézkedéseket. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26550
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.