Illusztráció / Fotó: Pixabay
Helló, turiszt!
Timi
2018. május 9. szerda, 20:55
Az utazási utalványok márpedig azért vannak, hogy utazzon a közalkalmazott, és nem azért, hogy eladja az OLX-en.

Bár még csak a közeljövőben kezdik szétosztani a mintegy 1,2 millió közalkalmazottnak az utazási utalványokat, a legnagyobb apróhirdetési portálokon máris lehet találni eladásra kínált jegyeket. Bogdan Trif turisztikai miniszter arra figyelmeztet, hogy tilos ezekkel kereskedni, és akit rajtakapnak, akár 27 ezer lejes büntetést is kaphat. Büntetésre számíthatnak azok a szállodák is, amelyek szemet hunynak az utalványokat jogtalanul használó turisták felett.

A turisztikai miniszter elmondta: csak az használhatja a jegyeket, akinek a nevére ki lett állítva, amennyiben az ellenőrzések során ennek ellenkezőjére derül fény, mind a szállodát, mind az utalványt felhasználó turistát megbüntetik. Trif szerint a visszaélések miatt jövőre számításába veszik az 1450 lejt érő utazási utalványok lecserélésének lehetőségét.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26533
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.