Illusztráció / Fotó: Pixabay
Helló, turiszt!
Timi
2018. május 9. szerda, 20:55
Az utazási utalványok márpedig azért vannak, hogy utazzon a közalkalmazott, és nem azért, hogy eladja az OLX-en.

Bár még csak a közeljövőben kezdik szétosztani a mintegy 1,2 millió közalkalmazottnak az utazási utalványokat, a legnagyobb apróhirdetési portálokon máris lehet találni eladásra kínált jegyeket. Bogdan Trif turisztikai miniszter arra figyelmeztet, hogy tilos ezekkel kereskedni, és akit rajtakapnak, akár 27 ezer lejes büntetést is kaphat. Büntetésre számíthatnak azok a szállodák is, amelyek szemet hunynak az utalványokat jogtalanul használó turisták felett.

A turisztikai miniszter elmondta: csak az használhatja a jegyeket, akinek a nevére ki lett állítva, amennyiben az ellenőrzések során ennek ellenkezőjére derül fény, mind a szállodát, mind az utalványt felhasználó turistát megbüntetik. Trif szerint a visszaélések miatt jövőre számításába veszik az 1450 lejt érő utazási utalványok lecserélésének lehetőségét.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26533
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.