Illusztráció / Fotó: Pixabay
Helló, turiszt!
Timi
2018. május 9. szerda, 20:55
Az utazási utalványok márpedig azért vannak, hogy utazzon a közalkalmazott, és nem azért, hogy eladja az OLX-en.

Bár még csak a közeljövőben kezdik szétosztani a mintegy 1,2 millió közalkalmazottnak az utazási utalványokat, a legnagyobb apróhirdetési portálokon máris lehet találni eladásra kínált jegyeket. Bogdan Trif turisztikai miniszter arra figyelmeztet, hogy tilos ezekkel kereskedni, és akit rajtakapnak, akár 27 ezer lejes büntetést is kaphat. Büntetésre számíthatnak azok a szállodák is, amelyek szemet hunynak az utalványokat jogtalanul használó turisták felett.

A turisztikai miniszter elmondta: csak az használhatja a jegyeket, akinek a nevére ki lett állítva, amennyiben az ellenőrzések során ennek ellenkezőjére derül fény, mind a szállodát, mind az utalványt felhasználó turistát megbüntetik. Trif szerint a visszaélések miatt jövőre számításába veszik az 1450 lejt érő utazási utalványok lecserélésének lehetőségét.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26533
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.